Sport

Niški dugoprugaš dočekao trku na Olimpijskim igrama

Nenad Filipović, jedini je niški takmičar, koji će se takmičiti u brzom hodanju na 50 kilometara na Olimpijskim igrama u Brazilu. Njegova trka zakazana je za petak 19. avgust u 13 sati po našem vremenu. Ovaj niški olimpijac, pred trku kaže, da su uslovi teški zbog vlage ali se nada obaranju svog ličnog rekorda.

“Uslovi su teški, velika je vlaga, cilj mi je da odradim svih pedeset kilometara i da probam da oborim svoj lični rekord” rekao je Filipović dan pred trku.

U Londonu 2012. godine Filipović je odustao, ovog puta kaže ne bi trebalo to da se desi.

Ne bi trebalo da bude odustajanja, sad je ovo drugačija situacija nego što je bila tako da mislim da će to da bude dobro“, rekao je nedavno Nenad Filipović.

Disciplina brzo hodanje na 50 kilometara disciplina je u kojoj će se Filipović oprobati šesti put na vrhunskim takmičenjima.

Nišlija je od 2006. godine kada se doselio iz Vlasotinca, a posle učešća na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine i Londonu 2012. godine slede i tri svetska prvenstva nastala je borba za finansiranja. Od ministra sporta Vanje Udovičića, kao i od niškog grdaskog rukovodstva dobio je obećanje da će se njegova teška materijalna situacija rešiti a njemu pronaći posao u struci.13938592 893605347411106 1274229934204841674 n

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com