Društvo

DIRLJIVO: Pesma je nastala u trenucima kada mi je puno nedostajala (AUDIO)

„Želim još jednom da vidim oči te, da čujem taj glas moje podrške, da otvorim dušu i kažem joj baš sve, Volim te volim Lelo, Lelice…“ tako izgleda refren pesme koja je snimljena kao sećanje na nekadašnju i prvu predsednicu niške opštine Crveni Krst Lelicu Kostić. Možda je neobično što je autor žena, ali ljubav koja je utkana u stihove ove pesme krije veliku zahvalnost i poštovanje koje Nišlijka Maja Trifunović neguje prema svojoj dragoj prijateljici koja je preminula pre tačno godinu dana. Ova pesma je divno sećanje, na ovu kažu njeni prijatelji, divnu i hrabru ženu.

Dirljive reči koje je napisala Maja, muzikom je uobličila Svetlana Vučković u čijem je studiju kasnije i snimljena pesma. Ovu posvećenu pesmu otpevao je Nikola Nešić-Džoni nekadašnji učelnik Zvezda Granda iz Niša.

Šest meseci je prošlo od kada je pesma bila napisana do danas kada je možemo čuti na Youtube kanalu, a za njeno nastajanje trebalo je samo pet minuta snažnih emocija kaže Trifunović za Niške Vesti.

Stihovi su nastali jedne noći kada mi je moja draga Lelica puno nedostajala, u čitavih pet minuta sam napisala stihove, plakala sam dok sam pisala ali sam bila srećna kada sam svu ljubav prema njoj uspela da pretočim u reči“, kaže Maja Trifunović prijateljica porodice Kostić.

Ova Nišlijka kaže da joj je pokojna Lelica puno pomagala, kada god je imala neki problem od nje je dobijala majčinske savete. Kako je Kostić bila i lekar puno puta pomagala je porodici Trifunović i kada je bila potrebna medicinska pomoć ali i samo savet.

Danas retko da možete da imate pravog prijatelja, Lelica je meni bila više od toga. Uvek sam mogla da se oslonim na nju i budem sigurna da će mi dati onaj pravi, majčinski savet. Bila mi je mnogo draga, pesmom sam htela da dočaram kako se osećam nakon njenog odlaska i produžim sećanje na ovu izuzetnu ženu“, kaže drhtavim glasom Trifunović.

Tekst je dugo stajao u novčaniku dok jednog dana Maja nije odlučila da napisane reči pročita suprugu Lelice Kostić, kaže trebalo je puno hrabrosti za to.

Kada sam pročitala teks, njen suprug je počeo da plače, ali nije samo on, plakali smo svi jer smo tada osetili ponovo koliko nam nedostaje naša Lelica. Ja sam htela da dorađujem tekst i malo ga poboljšam ali je suprug insistirao da on ostane tako u originalu. Tekst sam ja i zamislila da on čita njoj, jer tako priliči“, kaže autor pesme “Oda Lelici”.

Od prvog trenutka prijatelji porodice Kostić znali su da pesma mora i muzički da se uobliči i zaživi.

Kada smo došli na ideju da pesma dobije i muziku meni je u glavi bilo da ona mora da ima violinu i da je otpeva Nišlija Nikola Nešić-Džoni bivši učesnik Zvezda Granda koji se takmičio 2012. godine. Momak iz naroda, koji je sam bez ičije pomoći stigao do trećeg mesta, još bitnije iz istog je niškog sela kao Lelica, kao i ja“, kaže Trifunović.

Komšika iz ulice Svetlana Vučković ponudila je aranžman za pesmu i njen studio za snimanje, radili su puno i dogovarali se oko detalja, na kraju su bili zadovoljni.

Kada smo čuli prve taktove, znali smo da je to ono što smo želeli. Suze su krenule a mi smo ponovo bili preplavljeni emocijama, tada smo osetili da smo uradili pravu stvar“, kaže ona.

Možda je nekima ova priča pomalo neobična, ali su svi ovi ljudi pokazali da se nečija dela, topla reč i požrtvovanje dugo pamte, dok smo živi ali i nakon toga.

Pesma „Oda Lelici“ koja nosi duh bivše Jugoslavije, a izvodi je popularni Džoni od juče je postavljena na Youtube kanalu.

U subotu 20. avgusta porodica Kostić obeležiće tačno godinu dana od smrti bivše predsednice opštine Lelice Kostić, po rečima njenih prijatelja izuzetne žene koja je plenila humanošću i dobročinstvom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com