Društvo

Dan otvorenih vrata na Pravnom fakultetu u Nišu

U sredu 24. avgusta na Pravnom fakultetu u Nišu biće organizovana akcija “Dan otvorenih vrata” za srednjoškolce koji žele da se informišu o studiranju na ovom fakultetu, a koji ova visokoškolska ustanova organizuje povodom drugog odnosno septembarskog upisnog roka na osnovne studije prava. “Dan otvorenih vrata” trajaće od 11 do 13 časova.

U okviru ove akcije „Dan otvorenih vrata“, budući studenti Pravnog fakulteta moći će da upoznaju svoje kolege, profesore, asistente, a biće organizovano i obilaženje učionica, biblioteke, računskog centra, pravne kliknike, kluba studenata, ogledne advokatske kancelarije, čitaonice, sudnice za simulaciju suđenja i službe za studentska pitanja.

„U sredu, 24. avgusta na Pravnom fakultetu od 11h do 13h svi zainteresovani će imati priliku da se upoznaju sa nastavnim planom i uslovima studiranja“, kaže dr Slaviša Kovačević sa Pravnog fakulteta u Nišu.

Što se septembarskog upisnog kruga tiče, na Pravnom fakultetu ističu da je ostalo 7 mesta za studente čije će obrazovanje da se finanasira o trošku države i koja su rezervisana za pojedine kategorije lica, i to: 2 mesta za osobe sa invaliditetom, 2 mesta za pripadnike romske nacionalne manjine i 3 mesta za državljane Republike Srbije koji su u školskoj 2015/2016. godini srednju školu završili u inostranstvu. 203 mesta ostala su za studente koji će sami plaćati školarinu i koja iznosi 80.000 dinara.

Prijavom kandidata za polaganje prijemnog ispita na 13 fakulteta Univerziteta u Nišu, koje počinje 31. avgusta a završava se 20. septembra, počinje drugi, septembarski upisni rok, za buduće brucoše. Polaganje prijemnog ispita je od 5. septembra do 07. septembra, a tačne datume i vreme polaganja ispita objavljuje svaki od fakulteta, ponaosob, na oglasnim tablama i sajtovima fakulteta. Za septmebarski upisni rok školske 2016/2017. godine na 13 fakulteta Univeziteta u Nišu ostalo je ukupno 1360 slobodnih mesta, odnosno 227 mesta za one koji se finansiraju iz budžeta i 1083 mesta za samofinansirajuće studente.

Prijavljivanje kandidata je od 31. avgusta do 2. septembra na šalteru Službe za nastavu i studentska pitanja od 09:00 do 14:00 sati. Srednjoškolci koji se prijavljuju za polaganje prijemnih ispita dužni su da, uz odgovarajuću dokumentaciju, prilože i potvrdu o uplati za polaganje prijemnog ispita, koja na Pravnom fakultetu iznosi 7.000 dinara i uplaćuje se na račun Fakulteta: 840-1734666-83.

„Kandidat prilikom prijave na konkurs osim dokaza o uplati naknade za polaganje prijemnog ispita, podnosi i izvod iz matične knjige rođenih, svedočanstva sva četiri razreda završene srednje škole, kao i diplomu o položenom završnom, odnosno maturskom ispitu. Sva dokumenta se, uz prijavni list koji se preuzima u skriptarnici Fakulteta, mogu priložiti u originalu ili overene fotokopije“, kaže dr Slaviša Kovačević.

Prijemni ispit na Pravnom fakultetu u Nišu se polaže 5. septembra sa početkom od 10 sati. Kandidati koji su polagali prijemni ispit iz Srpskog jezika i Istorije na nekom od fakulteta univerziteta u Srbiji, biće priznati ostvareni poeni i na osnovu njih će se vršiti rangiranje kandidata na Konačnoj rang listi.

Preliminarna rang lista biće objavljena 7. septembra, kada će svaki učesnik konkursa imati pravo da u terminu od 10 do 13 sati izvrši uvid u svoj test. Prigovore na regularnost prijemnog ispita ili svoje mesto na rang listi, svaki učesnik konkursa može podneti 36 sati od objavljivanja preliminarne rang liste“, kaže profesor sa niškog Pravnog fakulteta dr Slaviša Kovačević.

Konačna rang lista biće objavljena najkasnije do 9. septembra, dok će upis primljenih kandidata biti od 12. do 15. septmebra od 9h do 14h.

Dodatne informacije o upisu studenata u I godinu osnovnih akademskih studija na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu za školsku 2016/2017. godinu možete saznati ovde.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com