Društvo

Nišvil pokreće turizam celog kraja

Muzički festival Nišvil je ozbiljan brend i motor razvoja turizma u ovom delu Srbije budući da sve više stranih turista dolazi u posetu, ocenio je Uroš Parlić, direktor Turističke organizacije Niša.

“Nišvil je ono čime se mi promovišemo. Povećava turističku potrošnju a kao sekundarne dobiti su svakako povećanje nivoa pruženih usluga i zapošljavanje u gradu”, izjavio je on gostujući u Novom danu.

Prema njegovim rečima, primetan je trend rasta stranih turista koji dolaze u Niš u poslednjih par godina.

“U ovom trenutku je 2.500 stranaca u Nišu a oko Nišila se okreće oko100.000 ljudi”, kaže Parlić dodajući da Turistička organizacija radi posebne promocije za ovaj festival u Bugarskoj a ovih dana ide promocija i u Guči.

“Neki misle da je publika različita ali ja mislim da nije, šteta što su u istom terminu”, kaže on govoreći o Saboru trubača u Guči.

Ističe da je greška organizatora što se u isto vreme održavaju Guča, Nišvil i Zaječarska gitarijata i izražava nadu da će novo Ministarstvo kulture, koje je pokrovitelj događaja, to malo organizovati. “Gledaćemo i da se organizatori nađu i naprave dogovor u interesu svih”, naglašava Parlić.

Direktor niške Turističke organizacije navodi i da je sve više Britanaca koji dolaze na festival, nakon što je ugledni list Gardijan Nišvil stavio na listu najboljih evropskih festivala.

On ističe i da, pored večernjeg programa, Niš ima još dosta sadržaja koje može da ponudi turistima jer ima neobično istorijsko nasleđe.

Ostatak teskta pročitajte na n1.info

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com