Društvo

Nišvil pokreće turizam celog kraja

Muzički festival Nišvil je ozbiljan brend i motor razvoja turizma u ovom delu Srbije budući da sve više stranih turista dolazi u posetu, ocenio je Uroš Parlić, direktor Turističke organizacije Niša.

“Nišvil je ono čime se mi promovišemo. Povećava turističku potrošnju a kao sekundarne dobiti su svakako povećanje nivoa pruženih usluga i zapošljavanje u gradu”, izjavio je on gostujući u Novom danu.

Prema njegovim rečima, primetan je trend rasta stranih turista koji dolaze u Niš u poslednjih par godina.

“U ovom trenutku je 2.500 stranaca u Nišu a oko Nišila se okreće oko100.000 ljudi”, kaže Parlić dodajući da Turistička organizacija radi posebne promocije za ovaj festival u Bugarskoj a ovih dana ide promocija i u Guči.

“Neki misle da je publika različita ali ja mislim da nije, šteta što su u istom terminu”, kaže on govoreći o Saboru trubača u Guči.

Ističe da je greška organizatora što se u isto vreme održavaju Guča, Nišvil i Zaječarska gitarijata i izražava nadu da će novo Ministarstvo kulture, koje je pokrovitelj događaja, to malo organizovati. “Gledaćemo i da se organizatori nađu i naprave dogovor u interesu svih”, naglašava Parlić.

Direktor niške Turističke organizacije navodi i da je sve više Britanaca koji dolaze na festival, nakon što je ugledni list Gardijan Nišvil stavio na listu najboljih evropskih festivala.

On ističe i da, pored večernjeg programa, Niš ima još dosta sadržaja koje može da ponudi turistima jer ima neobično istorijsko nasleđe.

Ostatak teskta pročitajte na n1.info

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close