Sport

Filipović svečano ispraćen u Rio (VIDEO)

Nenad Filipović, jedini je niški takmičar, koji se takmiči u brzom hodanju na 50 kilometara i predstavljaće Niš na Olimpijskim igrama u Brazilu. On sutra ujutru putuje u Rio a njegova trka je zakazana za petak 19. avgust u 13 sati po našem vremenu. Njega su danas u Gradskoj kući primili gradonačelnik Niša Darko Bulatović i gradski većnik resorno zadužen za sport Branislav Kačar.

Ovo je Nenadu Filipoviću treće učešće na OI, večeras putuje u Beograd, ujutru za Rio.

Ujutru putujem u Rio a moje takmičenje je u petak u 13 sati po našem vremenu”, kaže za Niške Vesti Nenad Filipović.

Na pitanje da li je spreman, Filpović odgovara.

“Čuo sam da su tamo loši uslovi što se tiče nas dugoprugaša, ali kako za sve tako i za nas. Imaću 5-6 dana za aklimatizaciju i vremensku razliku, videćemo ko se najbolje snađe on će dobro i da prođe”, kaže on.

Čitava priča oko njegovog rada u Juri i nedostatka novca koja je otpratila ovog olimpijca u Rio nije ga zbunila, kaže Filipović.

Nije me zbunilo, jer je ta priča upravo bila zbog toga da se skrene pažnja na ono što sam prošao u ovom periodu priprema i od početka godine. Već sam u kontaktu sa ljudima u vezi sa rešavanjem mog problema, nadam se da će posle Olimpijskih igara to pitanje da se reši vezano za moj problem”, rekao je niški olipijac u Gradskoj kući.

Ovaj niški olipijac obećao je veliku borbu.

“Jedino mogu da obećam da ću da se borim i dam sve od sebe, videćemo tog dana”, kaže on.

U Londonu 2012. godine Filipović je odustao, ovog puta kaže ne bi trebalo to da se desi.

Ne bi trebalo da bude odustajanja, sad je ovo drugačija situacija nego što je bila tako da mislim da će to da bude dobro“, rekao je Nenad Filipović.

Disciplina brzo hodanje na 50 kilometara disciplina je u kojoj će se Filipović oprobati šesti put na vrhunskim takmičenjima.

Nišlija je od 2006. godine kada se doselio iz Vlasotinca, a posle učešća na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine i Londonu 2012. godine slede i tri svetska prvenstva nastala je borba za finansiranja. Filipović je i od grada dobio pomoć.

Na Olipijadi u Brazilu prisutno je šestoro Nišlija, rukometašica Bojana Popović koja je član reprezentacije Crne Gore, vaterpolista Sava Ranđelović, košarkaš Stefan Jović, kao trener Nikola Milošević, atletičar Nenad Filipović i novinar Narodnih novina Dušan Jocić, koji svakodnevno izveštava sa Olimpijskih igara.

Srećno Filipoviću i svim našim olimpijcima, želi redakcija Niških Vesti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com