Društvo

Novo obdanište u Brzom Brodu uz bugarsku pomoć

Obdanište u naselju “Brzi Brod” bi uskoro moglo da počne da se gradi zahvaljujući spremnosti predstavnika Bugarske u Nišu da pomogne u realizaciji tog projekta, rekao je generalni konzul Bugarske u Nišu, Edvin Sugarev, na sastanku sa predsednikom Gradske opštine Medijana, Milanom Krstićem. Prvi čovek ove opštine ističe, da će u izgradnji učestvovati i Grad Niš, kako bi se što pre rešio problem 262 predškolske dece, koliko trenutno živi u Brzom Brodu.  

Sumiranje dosadašnje i razmatranje mogućnosti za buduću saradnju, neke su od tema na prijemu koji je za generalnog konzula Bugarske u Nišu, Edvina Sugareva priredio predsednik Gradske opštine Medijana, Milan Krstić.

“Prvi susret obećava. Čast je i zadovoljstvo ugostiti najvišeg predstavnika Bugarske u Nišu. Opština Medijana ima odličnu komunikaciju sa gradom Montanom u Bugarskoj i u toku je priprema zajedničkog projekta za scensko opremanje, vrednog pola miliona evra”, rekao je prvi čovek najveće niške opštine Milan Krstić i dodao da je Koprivštica jedna od opština u Bugarskoj sa kojom takođe Medijana sarađuje.

Generalni konzul Bugarske u Nišu, Edvin Sugarev izrazio je spremnost da pomogne u realizaciji projekta za izgradnju obdaništa u naselju Brzi Brod, koje je neophodno ovom naselju a koji bi realizovala Gradska opština Medijana sa partnerom iz susedne države.

“Spremni smo da radimo na unapređenju kulturne i svake druge saradnje. Sa predsednikom opštine Medijana srećem se prvi put od imenovanja i utisak je da ćemo dobro sarađivati. Ta saradnja biće i u korist Bugara koji žive i rade u Nišu”, rekao je Sugarev, naglasivši da je Udruženje „Caribrod“ jedno od najaktivnijih.

Bugarski konzul pozvao je predstavnike Gradske opštine Medijana da posete Sofiju i uspostave kontakte sa potencijalnim partnerima i fondovima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com