Sport

Završeno prvenstvo Srbije u triatlonu na Vlasini

Na Vlasinskom jezeru održan je 2. Vlasinski Triatlon Samoprevazilaženja na kome je učestvovalo 60 sportista iz Srbije, Bugarske, Makedonije, Nemačke, Poljske i Crne Gore. Organizator takmičenja, Saša Đorđević iz “Šri Činmoj Maraton Tim” iz Niša, najavljuje da su se stekli uslovi da se od naredne godine, pored Olimpijskog i Sprint Triatlona, organizuje i Balkansko prvenstvo. 

Prvak Srbije u olimpijskom Triatlonu za 2016. je Milan Tomin (triatlon kluba Triogy Racing) koji je trijumfovao sa vremenom 1h 59m 25s sekundi ispred Danila Jovanovića (iz TK ”Tamiš” Pančevo) sa 02h06m29s i Nemanja Korać sa 02h 09m 44s (TK TRIA Coaching).

U ženskoj konkurenciji trijumfovala Aneta Arifi (triatlon kluba Olimpija iz Bora) sa rezultatom 2h 34m 02s.

Screenshot 4U juniorskoj konkurenciji u Sprint Triatlonu pobedio je Lazar Dedić sa rezultatom 01h 29m 05s ispred Miloša Bilića i Nikola Medana.

Pobednik u sprint triatlonu je Danilo Radojković (TK Olimpija iz Bora) sa rezultatom 1h 10m 26s ispred Rastka Radosavljević (TK Tamiš iz Pančeva) i Jovana Rajovića (OBK Beograd) sa rezultatom 1h 13m 46s. U ženskoj konkurenciji pobednica Sprint Triatlona je Vanja Rajčić iz TK Požarevac.

Vlasina je jedan od najlepših predela Srbije sa predivnom netaknutom prirodom i kristalno bistim jezerom koje se nalazi za 1200m nadmorske visine. Temperatura vode na površini jezera u sunčanim danima jula i avgusta iznosi 23 stepena. Prosečna temperatura vode jezera u avgustu je 18 stepeni. Biciklistička i trkačka staza sve vreme prolaze u neposrednoj blizini jezera, na savršenoj asfaltnoj podlogzi i sa predivnim pogledom. Staza za trčanje je ravna, a biciklistička uglavnom ravna sa par blagih kratkih uzbrdica/nizbrdica. Dužine krugova je bila za plivanje 750m, za trčanje 2,5km i za bicikl 5km.

Organizator ovog takmičenja, Saša Đorđević objašnjava za Niške Vesti da je ove godine takmičenje pomoglo čak 40 volontera koji su zahvaljujući opštini Surdulica i srpske Triatlonske Unije učestvovali u realizaciji 2. Vlasinskog Triatlona Samoprevazilaženja, a koji se sastojao od 2 trke.

Olimpijski Triatlon je obuhvatao plivanje 1500m, bicikl 40 km, trčanje 10 km, a Sprint Triatlon plivanje 750m, bicikl 20 km, trčanje 5 km. Olimpijski triatlon je ujedno bio i zvanično prvenstvo Srbije u triatlonu, dok se trka Sprint triatlon bodovala u Kupu Srbije. Vremenske prilike nisu bile na našoj strani, ali je organizacija bila vrhunska. Za 25 godina koliko sam u ovome, Vlasinski Triatlon je kruna mog rada – ističe Đorđević.

http://www.youtube.com/watch?v=FTQfKsBDLjA

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com