Društvo

12. put – besede u Zoranovu čast

Takmičenje “Besede u Zoranovu čast” ove godine održava se 12. put, u znak sećanja  na premijera Zorana Đinđića. Poznato je koliko je  Đinđić verovao u mlade, edukovane i hrabre ljude. Slaveći njegov život, ove godine će besedništvo Zoranu u čast biti održano pod temom “Da mladi ljudi ne bi odlazili u svet, potrebno je da svet dovedemo u zemlju”.

Kao i svih prethodnih godina organizatori ovog takmičenja, Demokratska stranka i Fondacija “Dr Zoran Đinđić” učešće mladih u ovom besedništvu smatraju vrlo važnim za promociju vizije i vrednosti moderne Srbije, koje je upravo definisao dr Zoran Đinđić. Cilj takmičenja je, pored toga da se mladim ljudima omogući da iskažu svoje potencijale i unaprede veštine besedništva.

Mladi govornici starosti od 18 do 30 godina, bez obzira na formalno obrazovanje, pol, nacionalnost ili političko opredeljenje, mogu se prijaviti za kvalifikaciona nadmetanja u besedništvu.

Zainteresovani učesnici/ce su obavezni/e da najkasnije do 24. februara pošalju prijavu sa naslovom, tekstom i snimkom svoje besede na e-mail: besedništvo@ds.org.rs ili na e-mail Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu nis@ds.org.rs.

Učesnici/ce iz Niša sve informacije mogu dobiti na telefon: 065/2522364.

Stručni žiri će nakon analize i ocenjivanja izabrati polufinaliste takmičenja. Polufinale će se održati 4. i 5. marta.

Finale takmičenja će se kao i uvek održati 12. marta, na godišnjicu Đinđićeve smrti, u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu, piše u saopštenju niškog Gradskog odbora Demokratske stranke.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com