Magazin

Vernici danas slave sveca koji je imao MOĆ DA ISCELJUJE!

Neznabožačke starešine su ga ljuto mučile u više navrata, ali ga je svesilna Božja ruka svaki put spasila

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave svetog sveštenomučenika Apolinarija, jednog od učenika apostola Petra, rodom od grada Antiohije.

Sveti sveštenomučenik Apolinarije bio je rodom iz Antiohije. Sveti Petar ga je poveo sa sobom u Rim, a tamo je postavljen za episkopa grada Ravene. Kad je došap u Ravenu, Apolinarije je ušao u dom vojnika Irineja, kome je izlečio sina od slepila, a pored toga ceo dom je obratio Hristovoj veri.

Isto tako izlečio je od nekog teškog neduga i ženu ravenskog vojenačalnika, a krstio je i njegov dom.Po želji tog vojenačalnika, Apolinarije je ostao da živi u njegovom domu. Tu je napravio jednu domaću crkvu. Živeo je u tom domu 12 godina, propovedajući Jevanđelje i krštavajući neverne.

Neznabožačke starešine su ga ljuto mučile u više navrata, ali ga je svesilna Božja ruka svaki put spasila. Najzad je bio osuđen na progonstvo u Ilirik (Balkan).

Opširnije na Telegraf.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pročitaj i :
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com