Društvo

Parking servis: Od sledeće nedelje kazna dok ne dođe “pauk” 4

Novčana kazna, koju izriče Parking servis, od momenta utvrđivanja nepropisnog parkiranja pa do odnošenja vozila “paukom”, od sledeće nedelje će za automobile svih kategorija, koštati 4.000 dinara sa uračunatim PDV-om – kaže za Niške Vesti, PR niškog Parking servisa, Jelena Nešić.

Od sledeće nedelje počeće primena odluke Gradskog veća po kojoj će Nišlije kaznu za započeti proces uklanjanja nepropisano parkiranog vozila plaćati 3.333 dinara, odnosno 4.000 dinara sa uračunatim PDV-om – objašnjava Jelena Nešić iz niškog Parking servisa.

Do sada se plaćalo po sedam različitih kategorija, zavisno od težine automobile i raspon te kazne je bio od 2.000 do 20.000 dinara.

Započeti proces uklanjanja vozila podrazumeva da je “pauk” već na licu mesta gde se nalazi nepropisano parkirano vozilo koje postavlja “lisice“ na to sporno vozilo. Dakle, nove cene kazni su za vozilo koje još nije odvojeno od mesta na kome je nepropisano parkirano, odnosno dok jedan par točkova ne bude odignut od kolovoza – dodaje Jelena Nešić.

Ukoliko je u tom trenutku vlasnik automobila prisutan, kaznu može da plati odmah u iznosu od 4.000 dinara.

100 9021 e1444075694430

Uvodi se i šestomesečna parking karta, koja će za fizička lica u prvoj zoni iznositi 29.000 dinara, a u drugoj 15.000 dinara.

Pored jednogodišnjih parking karti, od sada za fizička lica postoji i polugodišnja parking karta. Ove karte su sa beneficijama, odnosno za šest meseci plaćaće se kao za relanu cenu od 5 meseci, a za godinu dana kao za realnu cenu od 10 meseci – saopštavaju iz Parking servisa.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com