Politika

Hektar Imleku, Džonsonu produžetak roka

Gradsko veće Niša izglasalo je izmene i dopune Generalnog urbanističkog plana, kojim se uređuje Lozni kalem i daje hetar zemlje Imleku za proširenje proizvodnje. Odlukom veća produžen je rok fabrici Đonson elektrik da do aprila 2017. godine završi proširenje i dodatno zaposli 2400 radnika.

Niški većnici su usvojili i izmene planova generalne regulacije na teritoriji Niške Banje i Palilule, zbog kako kaže gradonačelnik Niša Darko Bulatović, širenje namena radnih zona koje već postoje, kako bi odgovarale većem broju investitora. Na insistiranje novinara da se otkriju imena najavljivanih novih investitora, prvi čovek grada na Nišavi nije hteo da iznosi više detalja osim tog da svakodnevno dolaze investitori u grad i razgledaju, čak i sinoć kasno, kako kaže Bulatović.

13875030 10201984613573046 194608327 n“Sinoć do kasno smo razgovarali, do kasno popodne su se obilazile lokacije, jednostavno su u pitanju ozbiljni ljudi i ozbiljne odluke, ozbiljna finansijska sredstva i to mora malo temeljnije da se uradi. Čim se bude stvorila mogućnost za obelodanjivanje u smislu da su donete odluke sa njihove strane, sa zadovojsvtom ćete vi da čujete i mi da kažemo, vrlo brzo barem da prvi donese odluku i da objavimo tu vest”, rekao je Bulatović.

Džonson elektrik, se ugovorom još pre nepune tri godine obavezao da će do septembra 2016. godine na datom zemljištu za koje je oslobođen plaćanja obaveza na čak 3,89 ara, da izgradi objekat sa površinom od 10 000 kvadratnih metara i zaposli 1000 radnika. Pre isteka tog roka (septembar 2016. god.) predstavnici ove fabrike Gradskom veću uputili su zahtev da im se rok produži do aprila naredne godine kako bi završili posao oko uređenja prostora i dodatnog zapošljavanja još 2400 radnika, što bi ukupno bilo 3400 radnika u maju 2017. godine. Gradsko veće odobrilo je produžetak.

Za izgradnju kanalizacione i vodovodne mreže moraće da se raspisuje tender, odlučilo je na današnjoj sednici Gradsko veće. Poslednjih godina te poslove obavljao je niški vodovod, ali je utvrđeno da su ti poslovi koštali više od onih koje se postižu tenderom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com