Sport

Prvenstvo Srbije u Gornjem Međurovu

Prvenstvo Srbije u svestranom ispitu spremnosti održava se od 4. do 6. avgusta u Gornjem Međurovu, domaćin je Konjički klub Nonijus.

“3 day event” je olimpijska je disciplina, jedna od tri konjičkog sporta na programu Olimpijskih igara od 1912. godine. Tokom tri dana u Gornjem Međurovu jahači i njihovi konji takmiče se u tri različite discipline.

“Sve je spremno! Po treći put organizujemo svestrani ispit jahača i konja, ovo je olimpiska disciplina, koja nije održana više od 30 godina. Rado  očekujemo goste iz cele Srbije”, rekao je za Niške Vesti Toni Ilijeski ispred Konjičkog kluba Nonius koji je domaćin.

IMG 20160717 120859Četvrtak 4. avgust

Dresurno jahanje, konj i jahač izvode niz tačno definisanih pokreta na određenim, obeleženim tačkama u manježu, u testiranju stepena treninga i poslušnosti konja.

Petak 5. avgust

“Cross country” konj i jahač moraju da savladaju stazu od nekoliko kilometara na prirodnom terenu, preskačući pritom fiksne prepreke npr: rečice, grade, stabla. Ovde dolazi do izražaja hrabrost i izdržljivost kako konja tako i jahača.

Subota 6. avgust

Parkur, predstavlja preskakanje prepreka sa što manjim brojem kaznenih poena.

20 takmičarskih timova konja i jahača doćiće iz Beograda, Novog Sada, Aranđelovca, Bora kao i domaćini iz Niša koji će se boriti za titulu državnog prvaka.

Svečano otvaranje Prvenstva Srbije u Gornjem Međurovu planirano je za četvrtak 4. avgusta u 16 sati, dok će se sve trke održavati svakog dana u 17 sati.

Nakon ovog prvenstva sledi trka izdržljivosti koja će biti održana u ponedeljak 8. avgusta, u dužini od 40 kilometara, potvrdio je za Niške Vesti Toni Ilijeski, iz Konjičkog kluba Nonius.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com