Društvo

Popravljena rupa od udara groma, nevreme i početkom sledeće nedelje

Oštećenje na mostu kod DIS-a potpuno je sanirano, kažu u Direkciji za izgradnju grada i dodaju da je ono nastalo usled udara groma tokom nevremena koje je zahvatilo Niš u sredu poslepodne. Početkom sledeće nedelje ponovo su mogući pljuskovi sa grmljavinom, najavljuju u Hidrometeorološkom zavodu.

Niški glumac Davorin Dinić fotografisao je most kod DIS-a nakon nevremena koje je u sredu 27. jula oko 14 sati zahvatilo Niš. Na fotografiji se jasno vidi oštećenje na mostu, blizu metalne spojnice. U Direkciji za izgradnju grada ubrzo su započeli sanaciju rupe na mostu, uz obrazloženje da je ona nastala usled udara groma.

S obzirom na to da su mnogi sumnjali u to da je oštećenje nastalo usled udara groma, u Direkciji kažu da su potpuno sigurni u to iz “očiglednih” razloga.

“Oštećenje je bilo takvo da je bilo moguće da nastane samo usled udara groma, a i nije ga bilo pre nevremena”, kazali su u Direkciji za izgradnju.

Ipak, u Štabu za vanredne situacije kažu da nisu imali prijavu da je grom udario u most, niti su intervenisali u ovom kraju zbog požara. O udaru groma nisu obavešterni ni u hidrometeorološkoj stanici, niti su u policiji imali ovakvu prijavu.

“Tog dana bilo je grmljavine i palo je više od 25 litara kiše po kvadratu. Bio je to tipični kumulonimbus oblak, dobro razvijen, sa puno turbulencija i električnog pražnjenja unutar oblaka ali i prema zemlji. Tako da je vrlo moguće da je bilo udara groma, s tim što bi se na mestu udara razvila izuzetno visoka temperatura”, kaže meteorolog Zoran Vasiljević.

Kako kaže, moguće je da nevreme zahvati Niš ponovo u ponedeljak 1. avgusta u popodnevnim satima, kao i da se nastavi narednog dana u utorak. Početkom sledeće nedelje očekuju nas pljuskovi, grmljavina i nešto niža temperatura u odnosu na dane vikenda, dodaje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com