Kultura

Akademsko pozorište SKC ide na turneju u Francusku (VIDEO)

Od 13. septembra do 6. oktobra, glumci Akademskog pozorišta SKC idu u Francusku, a na ovoj tronedeljnoj turneji predstaviće se komadom „Hodači“. Ugovor je već potpisan, a reditelj komada je Francuz, Đani Gregori Forne.

U Francusku na tri nedelje ide šestoro Nišlija, Miloš Unić, Katarina Stojanović, Milica Kostadinović, Aleksandar Stevanović, Petar Šćepihin i umetnički saradnik projekta Mladen Milojković.

Kako je Niškim Vestima rekao jedan od glumaca, Petar Šćepihin, u planu je igranje „Hodača“ u tri francuska grada Bordo, Bergorac i Limonge.

Putni troškovi i smeštaj su obezbeđeni, čime se nastavila uspešna saradnja ovog pozorišta sa francuskim multimedijalnim umetnikom Đanijem Gregorijem Forneom, koji je režirao komad.hodaci

„Hodači“ su premijerno izvedeni juna prošle godine u Lutkaskom pozorištu, na pozorišnom maratonu koji SKC tradicionalno organizuje. Predstava govori o mladima u Nišu, njihovim životima i problemima i ima francuski titl.

Turneja počinje 13. septembra, a završava se 6. oktobra, čime se nastavlja i saradnja Niša sa francuskom regijom Žirond, koju je GO Pantelej započela još 2012. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com