Društvo

BRAVO! Komšije napravile košarkaški teren na Delijskom visu

Na Delijskom visu nalazi se novi teren za košarku koji su izgradili stanovnici ovog naselja. Kako navode, oni nisu želeli da čekaju na lokalnu vlast, već su pronašli sponzora i složnom akcijom krenuli u realizaciju.

„Da sloga kuću gradi a nesloga je ruši, dokazuje i ovonedeljna akcija složnih komšija niškog naselja Delijski vis. Iako za tu izreku zna većina u Srbiji, mnogi čekaju da im vlasti reše neke zajedničke potrebe. No, ovi ljudi nisu želeli da ometaju lokalnu vlast i čekaju da se planom i programom reše neke njihove potrebe, pa su složno prikupili sredstva i udarničkom akcijom grade teren za košarku, kako bi njihovi mlađi potomci, deca i unuci imali gde da treniraju“, kazao je Nikola Pešić sa Delijskog visa.

Akciju su, dodaje, poveli uglavnom mlađi roditelji, ali najveća zasluga za realizaciju pripada starijem aktivisti Draganu Perkoviću. On je uspeo da od sponzora „MG Trejd“ trgovine obezbedi materijal i sve organizuje i objedini.

„Naravno, rezultat nije izostao. Na košarkaškom terenu se već igraju deca, ali i stariji“, dodaju stanari ovog naselja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com