Društvo

Vasiljević: Pitanje je koliko JKP “Mediana” opravdava novac koji dobija od Grada

Novi predsednik gradske opštine Pantelej Bratimir Vasiljević smatra da JKP „Mediana“ nije dobro uradila posao uređenja zelenila, zbog čega je za ove svrhe opština morala da izdvoji novac i angažuje radnike preko javnih radova. Zbog toga će se, kaže, ubuduće zalagati za to da opština daje mišljenje o programima Javnih predzuzeća koji se odnose na Pantelej.

 Opštine bi trebalo da budu uključene ili da makar daju mišljenje na programe Javnih preduzeća jer u suprotnom ne znaju da li su opravdala sredstva iz gradske kase.

„Do pre neki dan je ceo Pantelej bio zarastao u korov i travu, a bilo je mesta gde niste mogli ni da zađete. Uspeli smo sopstvenim snagama i ljudima koje smo angažovali preko javnih radova da ceo Pantelej pokosimo bez ičije pomoći, iako je programom „Mediana“ zadužena da to radi. Videli smo kako radi, pa nismo više mogli da čekamo. Ubuduće ćemo se truditi da se usvajaju drugačiji programi javnih preduzeća jer mi kao gradska opština i ne znamo šta je to „Mediana“ ponudila da radi na Panteleju. Ovo preduzeće svakako dobija sredstva od grada, a koliko ih opravdava je posebna priča. Mi ćemo da se zalažemo da programe za narednu godinu usvaja Skupština opštine ili da barem dajemo mišljenje, kao što je slučaj sa Planom detaljne regulacije“, kazao je Vasiljević.

 

TRAŽIĆE POMOĆ OD GRADA I REPUBLIKE KAKO BI ZAPOSLILI LJUDE

Socijalno-ekonomski status stanovnika i zapošljavanje su još jedan od problema kojima će se Opština baviti za vreme njegovog mandata, dodaje Vasiljević. On ističe da je Pantelej jedina opština koja je usvojila Akcioni plan zapošljavanja za 2015. godinu, zahvaljujući čemu je 75 mladih ljudi dobilo posao. Podsećamo da je prošle godine ova Opština izdvojila 5 miliona dinara za finansiranje stručne prakse kod poznatog poslodavca, posle čega su firme bile u obavezi da na 6 meseci uposle ljude koji su prošli obuku. 

13699590 10207786729998919 250841534 o„I ove godine ćemo pokušati da odvojimo određena sredstva za taj program zapošljavanja bez obzira na ograničen budžet. Tu ćemo morati da tražimo pomoć od Grada, Republike i od investitora gde budemo mogli“, naglasio je predsednik GO Pantelej.

Ova opština će ubuduće biti otvorenija prema građanima koji će imati mogućnost da direktno komuniciraju sa rukovodstvom svakog radnog dana, dodao je Vasiljević. On je stava da će Opština moći mnogo brže da rešava probleme stanovnika zbog toga što je SNS na svim rukovodećim mestima u Gradu i Republici.

„Na svim nivoima vlasti u Nišu je Srpska napredna stranka na čelnim mestima i to će biti naša prednost i mogućnost da neke stvari brže rešavamo. Takođe, verujem u obećanje predsednika SNS-a Aleksandra Vučića, koje je dao još dok sam bio narodni poslanik, da će posebna pažnja da se posveti Nišu“.

Podsećamo da je Pantelej jedna od najsiromašnijih opština u Srbiji, a prema zvaničnim podacima 2013. je bio na 159. mestu od ukupno 168 opština.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com