Društvo

Olimpijski bazen na “Čairu” uskoro u balon sali?

Spoljni olimpijski bazen na “Čairu” bi već od sledeće godine mogao da bude pokriven tokom zime, ukoliko se odobre sredstva za ovaj projekat iz IPA fonda, kažu u Sportskom centru “Čair”.

Prema rečima direktora SC “Čair” Dragana Perića spoljni bazen bi već zimske sezone 2017. godine mogao da bude u balon sali, koju bi uklanjali u letnjim mesecima. Na ovaj način veći deo kupališnog kompleksa bio bi na raspolaganju sportskim klubovima i rekreativcima tokom hladnijeg dela godine. Gasni grejači bi, objašnjava, održavali temperaturu u sali koja bi hodnikom bila povezana sa zatvorenim delom kompleksa.

“Onda bi smo ceo spoljni bazen dali na raspolaganje školama plivanja, naprednim treninzima i treninzima za ljude sa posebnim potrebama, a ostalo bi dovoljno mesta za rekreativno plivanje građanima koji dolaze tokom zime. „Čair“ će doživeti renesansu jer bi onda slobodno mogli da kažemo da je ovo jedan od najvećih sportskih centara sa kupališnim kompleksom u Srbiji“, kazao je Perić.

Pokrivka bi, kaže, nad bazenom bila od oktobra do juna. Na ovaj način bi se sprečila oštećenja koja nastaju na pločicama tokom zime zbog niskih temperatura. Kako dodaje Perić, podno grejanje bi trebalo da bude sledeće ulaganje u „Čair“, dok grejači vode već rade. Težnja je da temperatura vode bude 25 stepeni, dok je za treninge nešto niža.sc cair 01

 

NA “ČAIRU” USKORO I STRELJANA?

Streljana je još jedan dugo najavljivan infrastrukturni projekat koji uskoro očekuju na „Čairu“. Prema rečima direktora Perića, Zavod za urbanizam je uradio projekat za dogradnju prostora za streljanu u kompleksu, na koji je bivše gradsko rukovodstvo imalo primedbu.

„Očekujemo da ove godine počne da se gradi streljana. Bivša gradska vlast je imala primedbe jer su cene bile predimenzionirane. Bila je predviđena velika količina čelika, a kada su se presabrali shvatili su da nema potrebe za toliko materijala jer ne mora toliko da se gradi“.

 

TROŠKOVI ZA VODU MINIMALNI

bazenicair2015 18Perić dodaje da se u bazenima ne nalazi voda iz „Naissusa“, već iz njihove sopstvene kaptaže koja je kapaciteta 35 litara u sekundi. Zahvaljujući tome, dodaje, „Čair“ štedi 600.000 do 800.000 dinara mesečno, koliki bi bili troškovi za vodu.

„Naš preradni kapacitet je pandan gradu od 30.000 stanovnika i mogao bi da snabdeva ceo Aleksinac. Ta voda se koristi i na tuševima i u toaletima, i time smo napravili velike uštede. Zato možemo često da menjamo i osvežavamo vodu u bazenima. Filtriranje i hlorisanje vode se radi neprekidno 24 sata“, dodaje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com