Kultura

Počinje Letnji festival bezbednosti mladih u Nišu

Od 22. jula do 1. septembra u Nišu se održava „Letnji festival bezbednosti mladih“ u okviru koga će biti održane radionice i fokus grupe na temu bezbednosti ali i manifestacije „Dođi na Amfi“ i „Igre na vodi“.
Kako kažu organizatori iz Omladinskog centra “Zajedno stvaramo” i organizacije KOM 018 aktivnosti počinju festivalom „Dođi na Amfi“ 22. jula, kada će biti održana i prva fokus grupa o bezbednosti mladih na temu „Sigurno ponašanje na internetu“.

„Dođi na Amfi“ počinje u petak od 17 sati na Amfiteatru na keju. Učesnici su poznata imena iz sveta hip-hop kulture, a mladi će moći da se upoznaju sa brejk densom, grafitima, stripom…29. jula se održava druga fokus grupa na Amfiteatru u okviru grafičkih radionica, na temu diskriminacija po osnovu nacionalnosti, religije, seksualne orjentacije. Na bazenu „Čair“ 8. avgusta od 20 sati počinju „Igre na vodi“, a zainteresovani mogu nabaviti karte za ovu manifestaciju od 25. juna u Kancelariji za mlade grada Niša. Fokus grupu o vršnjačkom nasilju i bezbednosti u saobraćaju organizuju 17. avgusta, a 20. avgusta radionicu o prevenciji rizičnih stilova života.

„U Nišu je radna grupa usvojila Strategiju za mlade koja počinje da se primenjuje. Hteli smo da saznamo kako mladi ljudi u gradu vide svoj položaj u odnosu na ove teme, ali i da ih okupimo da se druže i zabave“, kažu organizatori.

13819721 10210322127555821 973622140 n

Kancelarija za mlade će u ovom periodu organizovati i Nedelju mladih u okviru koje će sprovesti aktivnosti na povećanju bezbednosti mladih, dodaju.

„Mladi su i najbolji ambasadori i Grad Niš im stoji na raspolaganju“, kazali su u Kancelariji za mlade koja je podržala manifestaciju.

Osim grafičkih i radionica za video i fotografiju, biće organizovane i radionice sa predstavnicima policije na temu bezbednosti, radionice sa borilačkim klubom „Konstantin“ na temu prevencije vršnjačkog nasilja.

Posle ovih aktivnosti napraviće dokument koji će 1. septembra na Dan mladih Grada Niša uputiti radnoj grupi koja se bavi bezbednošću mladih i strategijom za mlade grada Niša od 2015. do 2020.

„Pozivamo mlade da se uključe u sve fokus grupe i radionice i daju svoj dopinos, a istovremeno da svoje slobodno vreme provedu kvalitetno“, dodaju organizatori.

13659119 1734704063455394 6747042008045715520 n

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com