Društvo

Opština Pantelej plaća skoro 2 miliona medijske projekte

Gradska opština Pantelej sufinansiraće projekte 19 medija za izveštavanje o temama koje su u interesu građana. Za ove namene iz opštinske kase izdvojeno je 1,9 miliona dinara, što je 2 odsto godišnjeg budžeta.

U ovom postupku, kaže predsednik opštine Bratimir Vasiljević, u potpunosti je ispoštovan zakon, a dodeli sredstava prethodila je javna rasprava na kojoj su građani izneli svoje stavove o temama koje su važne za informisanje.

“Građane interesuju, pre svega, informacije iz oblasti poljoprivrede, zaštite prava pacijenata i potrošača, zapošljavanje, održavanje higijene u opštini, socijalno-ekonomska slika, kao i turizam”, kazao je Vasiljević.

13817130 10210321233013458 182307885 nProdukcija “Roma world” jedan je od medija koje je finansijski podržala opština Pantelej. Oni su konkurisali sa projektom “Novosti na romskom jeziku”, koji podrazumeva informisanje na maternjem jeziku ove zajednice preko internet portala. Kako kažu u ovoj produkciji, na teritoriji Panteleja živi oko hiljadu Roma.

“Ovo je nastavak međusobne saradnje i drago mi je da opština Pantelej ima sluha za romsku zajednicu, što na žalost nije slučaj sa drugim gradskim opštinama, jer pojedine nisu čak ni raspisale konkurse za finansiranje medijskih projekata”, kaže Turkijan Redžepi iz produkcije “Roma world”.

Koji projekti su prošli na konkursu i sa koliko će novca biti finansirani pogledajte ovde.

Pojedini mediji su komentarisali da odobrena sredstva nisu dovoljna za realizaciju projekata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com