Politika

KAČAR: Renoviraćemo terene i oživeti kultne gradske prostore za rekreaciju

Branislav Kačar, najmlađi član Gradskog veća, zadužen za omladinu i sport kaže da će prioritet u njegovom radu biti ulaganje u sportske objekte i infrastrukturu, kako bi Nišlije mogle da imaju kvalitetan prostor za treninge. Takođe, u planu ima da oživi nekadašnja kultna mesta za rekreativno bavljenje sportom kao što su Rovče i dvorište Filozofskog fakulteta.

„Tu su se nekada okupljali ljudi i tokom celog dana igrali košarku i fudbal. Treniralo se i navijalo, a rekreativni sport je bio na visokom nivou. Renoviraćemo postojeće sportske terene i potruditi se da oživimo ta stara mesta gde su se Nišlije bavile sportom“, kaže većnik Kačar.

Završetak zapadne tribine na stadionu „Čair“ biće prioritet, a kako kaže, već su počeli da pripremaju dokumentaciju za početak gradnje.

„Pravimo osnovu da možemo da krenemo odmah po obezbeđivanju novca, da ne bismo posle čekali na dozvole. Prvo ćemo da apliciramo za potrebna sredstva u Vladi, Fudbalskom savezu Srbije, Ministarstvu sporta, pa ćemo onda da se oslanjamo na gradski budžet jer je on opterećen tekućim obavezama. Neću da dajem rokove i obećavam nešto, ali mislim da bi to trebalo vrlo uskoro da krene sa realizacijom“.

Iako ima nepunih 26 godina, Kačar je bio u rukovodstvu fudbalskog kluba „Radnički“. Na mestu potpredsednika bio je od 2015. godine, a kako kaže, za to vreme klub je postigao najveći uspeh u poslednje 34 godine. Iako je većnik tek nedelju dana, već su, kaže, pristigli pozivi od sportskih klubova.

„Svi predstavnici sportskih klubova misle da su najbitniji, što je dobro. Već su počeli da zovu i traže novac. Para će biti ali mora biti i odgovornosti da se sredstva koja idu klubovima troše na prave stvari“.

Novi većnik smatra da su projekti omladinskih organizacija koje finansira grad sa milion dinara dobra stvar, a 60 odsto sredstava biće uskoro isplaćeno, pa očekuje i brz početak realizacije. S obzirom na to da je u komisiji za finansiranje projekata od strane Naftne industrije Srbije, kaže da će se potruditi da i taj novac dobiju projekti značajni za mlade.

13702270 10210313047208818 2122407711 o

S obzirom na njegove godine i radno iskustvo u javnim preduzećima „Naissus“ i „EPS Distribucija“, prilikom glasanja za novu izvršnu vlast Grada čule su se kritike opozicije na predlog da Kačar bude član veća. On pak kaže da će se truditi da opravda poverenje koje mu je ukazano i smatra da će mu to što je mlad omogućiti da bolje razume probleme svojih vršnjaka kojima će se baviti.

„Imam dovoljno energije i spreman sam da radim od jutra do mraka. Gradonačelnik Darko Bulatović je izabrao ljude sa kojima je na prethodnim pozicijama postigao dobre rezultate – u elektrodistribuciji, „Radničkom“, opštini Crveni Krst. Nismo imali potrebe da se upoznajemo kada smo došli u Gradsku kuću već smo odmah nastavili da radimo“, ističe.

Kačar smatra da mladi treba da se bave politikom, kako bi mogli da odlučuju o stavrima koje su važne za njihov život.

„Mladi imaju najbolje ideje i najviše energije da ih sprovedu u delo“, dodaje.

Kačar je rođen 26. septembra 1990. godine u Zenici (BIH). Osnovnu i srednju Mašinsko-tehničku školu završio je u Nišu, a na Fakultetu zaštite na radu diplomirao je 2014. godine gde je stekao zvanje Inženjer zaštite životne sredine. Iz JKP „Naissus“ 2015. godine prelazi u „EPS Distribuciju“. Potpredsednik „Radničkog“ bio je u periodu 2015-2016, dok je marta izabran za delegata Skupštine Fudbalskog saveza Srbije. Organizator kik-boks turnira „Naissus fight night 2015“. Član je SNS-a od novemnra 2008. godine, navodi se u njegovoj biografiji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com