Društvo

Vlada večeras odlučuje: Timovi vojske i policije na granici

Zajednički timovi policije i vojske koji će zaštititi granice Srbije od ilegalnog ulaska migranata, ali i od ilegalnog i kriminalnog ponašanja naših i tuđih krijumčara biće formirani nakon večerašnje odluke Vlade, potvrdio je za Niške Vesti ministar Aleksandar Vulin u Nišu.

Prema poslednjim podacima samo juče je na teritoriji Srbije registrovano 2.699 lica, od toga preko 85 odsto iz Avganistana i Pakistana i veoma mali broj lica iz Sirije.

Svaki ilegalni prelazak će biti sankcionisan, oni koji ne žele da zatraže azil na teritoriji Srbije biće vraćeni u zemlju iz koje dolaze, a oni koji su ilegalno prešli i nisu zatražili azil  biće procesuirani, tu pre svega mislim na krijumčare. Mi smo zemlja koja ima najboje rezultate protiv krijumčarenja i mi smo zemlja koja je taj problem ozbiljno svhatila. Mi ćemo svoj prostor čuvati, tražili smo jedinstveno rešenje od Evropske unije, nismo ga dobili, pa tako imamo članicu Bugarsku koja drži otvorenu granicu i nema nikakvu kontrolu kretanja migranata, sa druge strane imate Mađarsku i Austriju koje drže potpuno zatvorene granice. Srbija neće čekati ko šta odluči, mi smo za jedinstveno rešenje, ako ga nema ponašaćemo se u skladu sa svojim interesima. Nećemo prestati da budemo humani, nećemo prestati da budemo organizovani, svakom će biti ponuđena zakonska mogućnostali”, rekao je Vulin.

Da vojska i policija pojačano budu prisutni na granici, potrebna je odluka srpske Vlade.

“Kada Vlada Srbije donese odgovarajuću odluku biće moguće rasporediti timove vojske i policije, večeras u 21 sat biće održana sednica Vlade na kojoj će se steći zakonski uslovi da se vojska rasporedi na granici”, potvrdio je za Niške Vesti Vulin u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com