Društvo

Za dva sata našli više od 30 taksista koji rade “na crno”

Početkom nedelje inspekcija rada je pronašla 33 taksi vozača za koje se sumnja da rade “na crno”. Policajci su napisali 10 prekršajnih prijava u ovoj akciji kontrole. U prvoj polovini godine niška inspekcija je pronašla više od hiljadu i po radnika bez ugovora.

U utorak 12. jula uveče inspektori i komunalci su za dva sata obišli sva taksi stajališta u gradu kako bi prekontrolisali da li vozači imaju ugovore o radu.

Kako kažu u inspekciji rada moguće je da je neko od 33 vozača zaboravio Ugovor, pa broj “uhvaćenih” da rade “na crno” još nije konačan. Vozači su uglavnom govorili da im je to prvi radni dan, te da su na probnom radu.

“Proverićemo sve i onda napisati prekršajne naloge i prijave. Naložićemo da ti radnici budu što pre prijavljeni”, kazala je načelnica inspekcije rada Milica Kitanović Ljujić.

Po Zakonu svaki od njih mora da ima taj dokument kod sebe, a poslodavci koji su držali radnike bez ugovora biće kažnjeni. Kazne za ovaj prekršaj za preduzetnike su do 800.000, a za pravna lica do 2 miliona dinara.

Niško odeljenje inspekcije rada je u prvoj polovini godine bilo najefikasnije u zemlji, zvanični su podaci. Proteklih 6 meseci naplatili su kazne u iznosu od 11 miliona dinara. U tom period su, kažu, pronašli oko hiljadu i po neprijavljenih radnika, a većina njih je posle toga dobila ugovor. U niškoj Inspekciji najavljuju nastavak akcije suzbijanja rada “na crno”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com