Društvo

Portreti rok legendi u galeriji NKC-a

Izložba slika „Rock legends“ umetnice Marije Živanović, biće otvorena u sredu 13. jula u 18 sati u Galeriji Niškog kulturnog centra.

Marija Živanović rođena je u Nišu 1985. godine, gde je završila Srednju umetničku školu 2004. godine. U rodnom gradu je 2009. godine i diplomirala na Fakultetu umetnosti, u klasi profesora Đure Radonjića, kao Master slikarstva. Učestvovala je na više kolektivnih i samostalnih izložbi.

„Marija Živanovic je osoba koja kombinuje više umetnickih tendencija i veoma je istančanog senzibiliteta. Porteti su figure koje često imaju ekspresionistički izraz. Marija je umetnica kod koje se vidi sugestivna rafiniranost, traganje, težnja ka eksperimentu i univerzalnošću, raznolikost. Bilo bi dobro zapamtiti je po pojednostavljanju kompozicije i naglasavanju ličnog spontanog izraza“ reči su Gorana Igića, filologa iz Novog Sada i novinara BBC-a.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com