Kultura

Elektronska muzika, rok bendovi i moto skup u Tvrđavi

Novi niški festival elektronske i rok muzike “Pozitiv fest” odžaće se od 15. do 17. jula u Tvrđavi. Za posetioce će muziku puštati poznati svetski DJ-evi, a na besplatnoj bini nastupiće domaći rok bendovi. U Rovovima će biti održan i moto skup, najavljuju organizatori.

Prve večeri festivala u petak 15. jula od 20 do 5 sati ujutru na Platou Tvrđave natupaju DBDZ (Beograd), Alternativa (Beograd), Coyu (Španija), Paul Ritch (Francuska) i Ranchatek (Vlasotince).

“Coyu je jedan od najtalentovanijih DJ-eva evropske muzicke scene i osnivač čuvene izdavačke kuće “Suara music“. Iza pseudonima Coyu stoji DJ i producent Ivan Ramos, poreklom iz Barselone. Njegova izdavačka kuća planetarni uspeh postiže zauzimanjem prvog mesta na Beatportu i Resident Advisoru. Coyu kao DJ kombinuje više različitih stilova, u zavisnosti od raspoloženja – tehno, tech house, deep house…”, navode organizatori.

Iste večeri na besplatnom stejdžu u Rovovima održava se moto skup i nastupaju rock cover bendovi – By Heart Band, Revolution, Penthouse Band i Pop Herc Karo. Program traje od 20 sati do 3 ujutru, a organizuju ga u saradnji sa Moto klubom Veterani 63. padobranske jedinice.

U subotu 16. jula na Platuo Tvrđave posetioce očekuje muzika za koju će se pobrinuti Rescobar (Pančevo), El Jazzyra DJ SET (Niš), Igor Krsmanovic (Beograd), Ruben Mandolini (Italija), Gramophonedzie (Srbija) i Dos Padres (Niš). Ruben Mandolini je poznati italijanski DJ i producent, koji obećava spektakl, poručuju organizatori.

“Odlučnost, posvećenost i profesionalnost uticale su da za veoma kratko vreme Mandolini bude prihvaćen u svetu muzike. Zbog njegovog jedinstvenog pristupa zvuku i prepoznatljivog stila primetile su ga poznate izdavačke kuće kao što su Defected, Toolroom, Kitsune, Snatch!, Terminal M, Suara, Great Stuff i Area Remote, a sarađivao je sa poznatim artistima kao što su Todd Terry, Airplane, Coyu, Ramon Tapia, Piemont, The Junkies, Danilo Vigorito, Mario Ochoa, Macromism,The Deepshakerz”, dodaju.

Iste večeri na besplatnom stejdžu u Rovovima nastupaju bendovi Free Fall, New Deal i Offload.

Cena karte za obe večeri je 600 dinara. Ulaznice se mogu kupiti u knjižari “Hijeroglif” u Parku Svetog Save, u centru kod mosta prema Tvrđavi, u Voždovoj ulici, u kafiću “Retro” u Parku Svetog Save, i u kafiću “Kaldrma” (bivši “Flo”) u Kazandžijskom sokačetu. Na dan festivala cena karata biće 800 dinara. 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com