Politika

PRVA SEDNICA VEĆA: Novi sekretar i novi Statut Grada

Prva sednica novog niškog Gradskog veća, završena je za samo deset minuta. U tih deset minuta stalo je imenovanje nove sekretarke ovog gradskog tela, izglasan je amandman na predlog odluke o pristupanju izmeni Statuta Grada Niša, razrešeni su predsednik i članovi Privredno-ekonomskog saveta, Saveta za ljudska i manjinska prava kao i predsednik i članovi Saveta za građanske inicijative. Još uvek je nepoznanica da li će novi gradski većnici dobiti svako svoj resor ili će svi rešavati sve. Ta odluka biće doneta narednih dana, rekao je za Niške Vesti Darko Bulatović, gradonačelnik Niša.

Marina Janković novi je sekretar Gradskog veća, ona je istu funkciju obavljala i kada je na čelu grada bio Miloš Simonović.

Prva odluka ovog gradskog veća je imenovanje Marine Janković na mesto sekretara Gradskog veća u Nišu. Ovo je bitna funkcija i ja se nadam da smo uradili pravu stvar”, rekao je povodom ovog izbora predsednik Gradskog veća Darko Bulatović.

Novoizabrani većnici su na prvoj sednici složno, glasali uvek ZA – bez rasprave, tako je Dnevni red bio ispoštovan za svega 10 minuta.

13650610 10201910236953677 1761381009 nNovi saziv Gradskog veća
Branislav Kačar (SNS),
Miloš Milošević (SNS),
Tijana Đorđević Ilić (SNS),
Mihajlo Zdravković koji je stari i novi član.
Igor Vojinović iz Pokreta socijalista,
Jelena Mitrovski,
Hirurg Saša Živić,
Svetozar Aleksov (PUPS) i
Bojan Krstić (SRS).

Novoizabrani većnici za sada nemaju svoje resore a da li će tako i ostati znaće se narednih dana.

Što se tiče toga da li će gradski večnici dobiti raduženja svaki za svoj resor ponaosob, raditi na projektima, konkretnim zadacima ili će to biti neki kombinovani sistem još nismo doneli odluku. Ja i zamenik gradonačelnika razmišljamo još o tome šta je to što će biti najbolje rešenje. U svakom slučaju ova vrata biće otvorena, i svi mi kako za građane tako i za medije u svako doba kada je u pitanju interes građana. Ne želim da se bavimo pitanjima lične prirode, čega je u prethodnom periodu bilo puno. Hoćemo da radimo i da smo posvećeni ovom poslu od jutra do mraka”, rekao je danas izabrani gradonačelnik Niša.

Izglasan amandman i rešenje o izmeni rešenja o utvrđivanju predloga izmene Satuta Grada Niša biće tema i sutrašnje sednice Skupštine Grada, ova izmena doćiće za najkasnije tri meseca, potvrdio je Miloš Banđur zamenik gradonačelnika.

“Biće organizovana javna rasprava, gde će biti uključeni svi, nevladin sektor, opštine, organizacije a ovo danas je samo pokretanje inicijative”, rekao je novinarima Banđur.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com