Društvo

Niš ima najbolje vatrogasce u zemlji

Na upravo završenom Trećem državnom takmičenju vatrogasaca na Zlatiboru, koje je održano u sklopu Četvrtog festivala vatrogastva, dve niške ekipe osvojile su prvo mesto i time obezbedile učešće na prestižnoj vatrogasno Olimpijadi – CTIF, koja će biti održana jula meseca 2017. godine u Austriji.

Ženska ekipa GDVD Niš (A klasa – takmičarke do 30 godina) odbranila je titulu državnog prvaka iz 2012. godine i ponovo osvojila zlatnu medalju, naredne godine ponovo će predstavljati našu zemlju na ovom vrhunskom takmičenju.

Izuzetno nam znači pobeda koju smo ostvarile, što zbog činjenice da smo time ponovo obezbedile sebi učešće na Olimpijadi, što zbog toga što se naš četvoromesečni rad i trud isplatio i rezultirao odličnim rezultatom. Kažem „ponovo“, jer smo se 2012. godine takođe okitile zlatom na državnom takmičenju u Zrenjaninu i 2013. predstavljale Srbiju na CTIF-u u Francuskoj, pa nam ova pobeda dođe kao „dupla kruna“, kaže za Niške Vesti Miljana Stojiljković.

Vatrogasno spasilačka jedinica Niš, koja se takmičila u kategoriji profesionalnih jedinica, takođe se okitila zlatom.

13625316 10206826272404068 544189612 n

Muška ekipa (A klasa) i ženska ekipa (B klasa – takmičarke preko 30 godina) osvojile su svaka peto mesto.

Učešće na Državnom vatrogasnom takmičenju na Zlatiboru, pomenute ekipe ostvarile su pobedom na Okružnom vatrogasnom takmičenju održanom u Nišu 25. juna ove godine.

Veoma smo ponosne na to što smo, zahvaljujućim odličnom timskom radu i obučenosti, u obe discipline pokazale veliku spretnost, brzinu i obučenost u rukovanju vatrogasnom opremom i što smo našu vežbu perfekcionizovale, tako da je sve proteklo u najboljem redu i bez bilo kakvih grešaka“, kaže Stojiljković.

Saradnja profesionalaca i onih koji to nisu rezultirala je pobedom.13625249 10206826269203988 290760166 n

Veliku zahvalnost za dobro izvedenu vežbu dugujemo profesionalcima, ali i drugim pripadnicima Vatrogasno-spasilačke jedinice Niš, koji su za nas uvek imali razumevanja i bili voljni da nam pomognu sa pripremama. Inače, moram da napomenem da su u pitanju takmičari koji iza sebe imaju već nekoliko Olimpijada, tako da je u pitanju šampionska ekipa sa mnogo iskustva. Najbolje smo jer smo učile od najboljih, kaže ova uspešna Nišlijka.

Vatrogasna Olimpijada – CTIF, će biti održana jula meseca 2017. godine u Austriji, za ovo takmičenje pripreme počinju za koji dan.

Za učešće na predstojećoj Olimpijadi krenućemo ubrzo da se pripremamo, a te pripreme podrazumevaće kako one fizičke, zarad još boljih rezultata, tako i one organizacione priprode, iz razloga što će biti potrebno dosta finansijskih sredstava za pokriće svih troškova i obezbeđenje opreme koja nam je potrebna“, završava Stojiljković za Niške Vesti.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com