Društvo

Grad Niš preusmerava novac za kargo loder na rekonstrukciju putničkog terminala

35 miliona dinara koliko je grad Niš u budžetu planirao da da niškom aerodromu za nabavku kargo lodera za utovar ili istovar robe iz širokotrupnih aviona, biće ipak preusmeren na neophodnu rekonstrukciju putničkog terminala koji će od zimskog reda letenja postati tesan za veliki broj putnika koliko se očekuje.

Kargo loder koji je takođe neophodan aerodromu zbog veće potražnje stranih investitora da svoju robu lakše dopremaju umesto preko aerodroma “Nikola Tesla” na “Konstantin Veliki” biće nabavljen preko privatnog investitora. Aerodrom je već ranije javno oglasio ponudu, i privatni investitor bi trebao da dopremi novi kargo loder iz Italije.

Sa druge strane putničkom terminalu neophodna je hitna sanacija i delimično proširenje trenutnih kapaciteta zgrade kako bi se putnici već od zimskog reda letenja u njemu osećali prijatnije i komotnije. U planu je kako je ranije izjavio direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović, proširenje šaltera za čekiranje, KD kontrolu, dolazaći i odlazaći gejt. Takođe, niški aerodrom će dobiti i novu fasadu i natpis čime će se poboljšati vizualni utisak.

Opširnije na Fly from Niš

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com