Politika

Početkom nedelje novo rukovodstvo i rebalans budžeta Grada

Na sednici gradske Skupštine koja je zakazana za ponedeljak 11. jul, biće izabrano rukovodstvo grada, a već je izvesno da će na mesto gradonačelnika doći dosadašnji direktor niške Elektrodistribucije Darko Bulatović, na predlog SNS-a. Za njegovog zamenika, kako je potvrdio odlazeći gradonačelnik Zoran Perišić, predložen je dosadašnji gradski većnik Miloš Banđur. Sednica će biti održana i u utorak 12. jula sa rebalansom budžeta na dnevnom redu i raspravom o izmeni Statuta grada.

Na sednici će biti izabran i zamenik gradskog Parlamenta, a na ovom mestu će se najverovatnije naći dosadašnji predsednik skupštine iz SPS-a Mile Ilić.
Vlast u gradu u naredne 4 godine činiće SNS sa socijalistima i radikalima. U izvršnoj vlasti naprednjacima će pripasti i šest mesta u gradskom Veću, dok 2 uzimaju socijalist,i a jedno radikali.

Za sada je poznato da će SNS za većnike kandidovati Branislava Kačara, inženjera zaštite na radu, Miloša Mihajlovića, diplomiranog inženjera elektrotehnike iz “Jugoistoka”, Tijanu Đorđević, diplomiranu pravnicu iz opštine Crveni krst.
Iz Pokreta socijalista će u Veću najverovatnije biti sadašnji portparol JKP “Parking servis” Igor Vojinović. Iz SPS-a u gradsko Veće, prema najavama idu lekar Saša Živić i ekonomista Jelena Mitrovski, a radikali su predložili profesora razredene nastave Bojana Krstića. Mihajlo Zdravković zadužen za privredu i saobraćaj bi jedini iz aktuelnog saziva trebalo da ostane u Veću.

Niški Parlament je konstituisan u novom sazivu 29. juna kada je za predsednika izabran Rade Rajković iz Pokreta socijalista.

Treća sednica Skupštine grada biće održana u utorak 12. jula. Na njoj će odbornici diskutovati o završnom računu Grada za 2015. godinu, rebalansu budžeta za 2016, kao i predlogu o izmeni Statuta Grada.
Rebalansom budžeta trebalo bi da budu isplaćeni roditelji kojima “Pčelica” duguje novac, a radnicima JKP “Gorice” trebalo bi da budu isplaćene zaostale plate za šta će biti opredeljeno još oko 200 miliona dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com