Društvo

Zašto ne možemo u EU, objasnio Nišlijama Bora Čorba! (VIDEO)

Grupa Riblja Čorba održala je koncert sinoć na Letnjoj pozornici u Tvrđavi. U svom stilu populrni Bora je Nišlije zabavljao svojim doskočicama i često provokativnim govorom na račun političke situacije, političara mada nisu izoslate ni provokacije na račun seksualne orijentacije o kojoj je uvek škakljivo govoriti.

Iako su mu često mnogi zamerali iznošenje ličnog stava po pitanju LGBT populacije, Bora ne odlustaje da na svakom mestu i kada je u prilici kaže nešto na tu temu.

Ovih dana aktuelna je priča o otvaranju poglavlja za pristupanje Srbije pregovaračkom procesu za ulazak u Evropsku uniju, brojni zahtevi susednih zemalja otežavaju naš ulazak u ovu evropsku zajednicu ipak poslednjih dana stižu dobre vesti na ovu temu. Pitanje Bregzita dodatno komplikuje situaciju a mnoge u Srbiji, navodi na pitanje da li je potrebno uopšte ulaziti u ovu “zajednicu”.

Organizatori su jučerašnji koncert najavljivali kao “rok spektakl za pamćenje” ali je on u jednom trenutko postao “politički” čas.

“U Evropsku uniju nas nikada neće primiti, jer evidentno, ne možemo da ispunimo kvotu pedera”, rekao je sinoć na koncertu popularni Bora.

Narednih dana mogu se očekivati reakcije LGBT populacije.

Bora Đorđević je sa svojom grupo sinoć izvodio najveće hitove koji su nastajali kao plod njegove bogate karijere duge 38 godina, još od prvog albuma koji je objavljen 1978. godine. Deo prihoda od ulaznica biće odvojen za azil za nezbrinute životinje u Nišu, a koncert je najavljen još krajem marta.

“Riblja čorba” će tokom ovog meseca nastupati u Kratovu u Makedoniji, Ohridu, na “Aero festu” u Kraljevu, “Park festu” u Užicu, Đurđevu, Grockoj, a u avgustu na Saboru trubača u Guči i Zaječarskoj gitarijadi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com