Društvo

Ako bude Skenderbeg u Nišu, da podignemo spomenik Nišliji u Bujanovcu

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je da nije bilo zvanične inicijative za postavljanje spomenika Skenderbegu u Nišu. Informaciju o tome da će predsednik Nacionalnog saveta Albanaca i predsednik parlamenta u Bujanovcu Jonuz Musliju predložiti postavljanje ovog spomenika, Perišić je kazao da je to “potpuno nepotreban politički potez čiji je cilj da izazove nestabilnost u zemlji”.

„Nikada do sada nismo imali takvu inicijativu. Koliko ja poznajem istoriju Skenderbeg nema nikakve ozbiljne istorijske veze sa Nišom. U ovom gradu postoji stotinu drugih osoba kojima bismo mogli da podignemo  spomenik. Mi bismo, u slučaju da spomenik Skenderbegu bude postavljen u Nišu, morali da tražimo da se spomenik nekom istaknutom Nišliji podigne u Bujanovcu, kao reciprocitet“, rekao je Perišić.

U svom mandatu gradonačelnika koji ističe za koji dan je, kaže, dao odobrenje i prisustovao otvaranju nekoliko spomenika u gradu. Trenutno je u izradi spomenik oslobodiocima Niša u Drugom svetskom ratu, dodaje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com