Društvo

Mobilijari „sve češće“ velika opasnost za decu? (FOTO)

Dečiji mobilijari u gradu, većina u lošem stanju. Nebezbedni su a o tome niko ne brine, kažu niški roditelji. Na Facebook-u je krenula akcija koja bi trebala da angažuje kako roditelje tako i nadležne institucije u gradu da se ovaj višegodišnji problem konačno reši. Niški „Parking Servis“ spreman je da uništene mobilijare popravi, kažu potrebno je da građani prijave.

Mnogi mobilijari u gradu su oštećeni neki i nebrigom zauvek nestali sa lica zemlje, kao onaj u niškoj Tvrđavi.

Mislim da treba da pokrenemo ozbiljnu masovnu inicijativu za sređivanje dečjih igrališta u gradu. Tamo se viđamo svaki dan, i znate kako to izgleda, polomljene ljuljaške, opasni tobogani sa betonom na završetku, pesak koga u stvari nema i koji smrdi i nije menjan godinama, izmet kućnih ljubimaca u kome gaze naši mališani. Svuda beton, nigde gumene ploče da deca budu sigurnija dok se igraju. Igrališta nisu osvetljena, igrališta su zarasla u travu i često neupotrebljiva“ napiso je naš sugrađanin Milan Stefanović u grupi „Mesto za roditelje iz Niša“ koja je nedavno formirana.

Mobilijare je nekada postavljao grad, danas mnoge niške opštine. Praksa nalaže da mobilijare servisira ko ih je i postavio.

„JKP „Parking Servis“ po posebnom programu održava parkovske i dečije mobilijare i za te namene izdvojena su sredstva iz gradskog budžeta. Nadzor vrši Direkcija za izgradnju grada, koja i daje nalog Parking Servisu kada treba nešto na njima da se popravi“, kažu za Niške Vesti iz ovog javnog preduzeća.

Gradska opština Medijana je postavila veliki broj dečijih mobilijara, na različitim teritorijama, jednu brod igraonicu, senika sa klupama, teretane na otvorenom.cair1

Iz ove opštine kažu da redovno popravljaju klupe, alli dodaju da je to sizifov posao. Tek što poprave, one budu ponovo polomljene. Više puta je nastradao i park ljubavi, ističu.

Na prvi pogled nema odgovornih, ipak JKP „Parking Servis“ spreman je da se odazove prijavama građana.

Neka nam se obrate Nišlije na telefon, email gde su velika oštećenja, mi ćemo pokušati da rešimo problem“, najavljuju u ovom gradskom preduzeću.

Detaljan plan postavljanja i preciziranje obaveza prilikom održavanja, obezbedio bi sigurnu igru niškim mališanima na mobilijarima u gradu.

[foldergallery folder=“images/galleries/Unisteni mobilijari“]

Tekst je deo projekta “Medijana = slika grada Niša” koji je podržan od strane Gradske opštine Medijana u okviru raspodele sredstava za finansiranje proizvodnje medijskih sadržaja u 2017.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com