Društvo

Plesačima treba pomoć za odlazak na Svetsko prvenstvo

Pedesetak mališana od 6 do 17 godina, koji se bave hip-hop plesom u Extreme dance studiju, ima priliku da se takmiči na Svetskom prvenstvu u Austriji. Oni su se kvalifikovali na državnom takmičenju koje je održano krajem maja u Jagodini. Ipak njihovi roditelji a ni klub nisu u mogućnosti da finansiraju odlazak na takmičenje, a ukupan trošak za prevoz i smeštaj je oko 5.000 evra.

Svetsko prvenstvo se održava 18. oktobra u Gracu, ali je potrebno da do kraja jula potvrde učešće. Do tada moraju da sakupe novac makar za najam autobusa i troškove puta što je oko 2.200 evra, kaže jedna od osnivača kluba Aleksanra Nikolić. Ostatak novaca im je potreban za troškove smeštaja, jer takmičenje traje 6 dana.

Među kvalifikovanima ima solista, parova i formacija, a kako kažu u klubu, među decom ima i one iz hraniteljskih porodica i sa invaliditetom.

„Imamo devojčicu koja nema šaku ali je brutalan igrač i odličan sportista. Deca su zaslužila da odu na prvenstvo i Grad bi trebalo da im izađe u susret, makar da nam obezbedi autobus“, kaže Aleksandra Nikolić koja je takođe i trener.

13524561 581477448690182 8192977795663993585 nDo sada su prikupili deo novca zahvaljujući humanim ljudima i Marini Adamović koja je počela da prikuplja donacije u Obrenovićevoj ulici. Ona je pokrenula i kampanju za pomoć na Fejsbuku, a kako kažu u klubu, za svega dva dana prikupila je 11.000 dinara.

„Ta žena je čula moj apel za pomoć na radiju i zaista je neverovatno to što je uradila za nas“, dodaje Aleksandra Nikolić.

Kako objašnjava reč je o najvećem Svetskom prvenstvu Street plesa, a samo u kategoriji formacija očekuje se oko 80 učesnika.

Ukoliko želite da pomognete ovim mladim plesačima da ostvare svoj san i odu na Svetsko prvenstvo u Grac, možete uplatiti novac na žiro račun 160 – 301078 – 09 kod banke Intesa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com