U fokusu

NOVI UDAR NA DŽEP PUŠAČA: Evo koliko će cigarete koštati od danas na trafikama!

Do zbrke je došlo zbog rasta specifične akcize za 2,5 dinara, sa 56 na 58,5 dinara. Ovaj državni namet menja se svakog januara i jula od 2013. godine. Osim ove, u Srbiji postoji i progresivna akciza, čija visina do kraja godine iznosi 33 odsto maloprodajne cene

Za pojedine cigarete pušači će od danas plaćati deset dinara više. Razlog za to je povećanje akciza, koje su pojedine kompanije iskoristile da podignu i proizvođačke cene.

Iako smo navikli da sve duvandžije povećavaju cene u isto vreme, ovog juna stvari su se malo zakomplikovale. Prvo je, početkom meseca, poskupljenje od oko 10 dinara po paklici odobreno fabrikama “Britiš Ameriken Tobako” i “Tvornici duhana Rovinj”. Čini se da su jedno vreme čekali da i ostale kompanije urade isto, a kada se to nije dogodilo, pre nekoliko dana odustali su od povećanja cena.

Poklopilo se da je istog dana kada je BAT povukao odluku o poskupljenju”Filip Moris” najavio svoje, pa će, kako stvari stoje, od danas samo njihove cigarete biti skuplje, piše Srpski Telegraf.

Preostala dva proizvođača cigareta – “Japan tobako internešnel” i “Imperijal tobako”, nisu se oglasila po pitanju poskupljenja.

Opširnije na Telegraf.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com