Društvo

Najviše zainteresovanih za studije medicine, psihologije i elektronike

Najviše budućih studenata niškog Univerziteta prijavilo se za studijske programe na Filozofskom fakultetu. Ukupno 966 njih, od čega je najviše zainteresovanih za studije psihologije, anglistike i pedagogije.

Iako na departmanu za psihologiju ove godine može da studira svega 90 brucoša, za prijemni se prijavilo njih 231. Filozofski na 11 studijskih programa ove godine upisuje ukupno 570 studenata, što je za skoro 400 manje od broja prijavljenih.

Sudeći po broju prijavljenih, sledeći najpoželjniji fakultet niškog Univerziteta je Medicinski fakultet, za koji se prijavilo ukupno 785 svršenih srednjoškolaca, dok je slobodnih mesta 516. Najveća „gužva“ je za Integrisane akademske studije medicine gde je prijavljen 391 potencijalni student, dok će njih 204 i upisati ovaj smer.

Ove godine popularan je i Elektronski fakultet za koji se prijavilo 599 njih. Međutim, želja da studira elektroniku neće se ispuniti svima jer je ukupan broj slobodnih mesta manji za više od 100. Naime, njih 480 upisaće Elektronski, od kojih će 60 sami plaćati školarinu.

Sledeći je po broju prijavljenih bio Pravni fakultet, gde je 439 budućih studenata predalo prijave. Na ovom fakultetu je 600 slobodnih mesta za brucoše, od toga 280 na budžetu. Za Ekonomski fakultet koji ove godine upisuje ukupno 700 studenata, prijavilo se 418 njih.

Za studiranje na niškom Univerzitetu koji ima ukupno 13 fakulteta, prijavilo se ukupno 4.819 budućih studenata, dok je ukupno 4.955 slobodnih mesta, od kojih 3.098 budžetskih. Višak prijavljenih u odnosu na broj mogućih brucoša za ovu godinu je na Elektronskom, Medicinskom, Prirodno-matematičkom fakultetu, zatim na Fakultetu umetnosti i Filozofskom. Ostali imaju mogućnost da upišu sve prijavljene u prvom upisnom roku.

„Prijemni ispiti na fakultetima niškog Univerziteta počeli su 27. juna i trajaće do 3. jula. Posle toga izaćiće konačne rang liste za upis“, kažu na Univerzitetu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com