Kultura

“Ritam nereda” dolazi u Niš

“Ritam nereda” nastupa u Banovini u subotu 2. jula od 21:30. Nakon dužeg vremena ovaj bend stiže u Niš da promoviše svoj aktuelni album “To nisi ti”.

Vrata Banovine otvaraju se u 20:30, kažu organizatori, a pored benda “Ritam nereda” nastupiće i niški bendovi “Marica” i “Limbo”, kao i novosadski “Kolaps”.

Ulaznice se prodaju putem sistema Gigstix i DD Tickets. U pretprodaji koštaju 500 dinara, dok su na dan koncerta 700 dinara.

Novosadski bend “Ritam nereda” koji je u poslednjih nekoliko meseci veoma aktivan uradio je novi video za jednu od pesama sa aktuelnog albuma “To nisi ti”. U pitanju je kolažni video koji je nastao tokom putovanja i koncerata i na pravi našin prenosi atmosferu koja prati ovaj bend kako na nastupima, tako i van njih.Poslednji studijski album “To nisi ti” izašao je 2015. godine za izdavačku kuću NocturneMedia.

Nakon toga, bend se seli na festivalske bine, te ih možete videti na festivalima kao što su Exit, Z.E.T. od Šipova, Hills Up, Love Fest, Selfest, Zaječarska Gitarijada, Lake Fest i Beer Fest.

“Ritam nereda” je jedan od najproduktivnijih i najbeskompromisnijih domaćih sastava svoje generacije koji radi od 1987. godine. Sinonim su za glasnu, brzu, čvrstu i energicnu svirku sa stilski ukrštenim punk, metal i hard core zvukom. Kolekciju legendarnih pesama kao sto su “Put beznađa”, “Crno je sve”, “Ne”, “10 godina”, “Hiljade”, “Sećanja”, “Heroj” i mnoge druge ćete uvek moći da čujete na njihovim nastupima koje će zajedno sa publikom pevati glasno. Iza sebe imaju osam studijskih albuma i tri live izdanja, podsećaju organizatori.

“Bend je svojom obimnom diskografijom, mnogobrojnim izdanjima i reizdanjima tokom 27 godina karijere uvek imao veliku bazu fanova i za Balkanske uslove visoke tiraže, predstavljajući redak primer autorski veoma plodnog sastava sa vrlo kultnim repertoarom”, ističu.

Čist i beskompromisan kvalitet potvrđuju i, između ostalih, Henry Rollins (Rollins Band) i Bill Gould (Faith No More), koji su posle slušanja njihovih koncerata tražili da se upoznaju sa bendom. Ritam Nereda beleži i nastupe sa takvim veličinama kakve su Queens of the Stage, Official Motörhead i Red Hot Chili Peppers.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com