Sport

FSS pomaže sanaciju Čaira

Nakon serije potpisa koji su prethodili odlasku na pripreme u Brzeće, još dobrih vesti za navijače Radničkog. “Travnati tepih“ Čaira na kojem će Nišlije vojevati svoje bitke u Superligi i Kupu Srbije u narednoj sezoni biće tretiran po drugi put u manje od četiri meseca.

Zahvaljujući predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Slaviši Kokezi, koji se odazvao molbi predsednika Radničkog Radana Ilića, specijalizovane mašine za sanaciju fudbalskih terena biće za vikend na terenu stadiona Čair. Sve sa ciljem da igračima niškog kluba budu omogućeni maksimalni uslovi da ostvare visoke ambicije.

Kako za zvanični sajt kluba objašnjava predsednik Radan Ilić, glavni teren stadiona Čair biće tretiran mašinom za bušenje, a potom će biti posipan specijalnim peskom za terene koji će takođe stići iz Stare Pazove. Iako je ovo drugi put u proteklih par meseci da se čairski teren tretira bušenjem, ovo će biti prvi put u proteklih 30 godina da se na Čairu radi kompletan tretman, što podrazumeva bušenje, posipanje peska i sejanje nove trave.

Na žalost, klub trenutno nije u finansijskoj situaciji da postavi novi teren. Zato smo u pomoć pozvali Fudbalski savez Srbije koji će nam za vikend poslati specijalizovane mašine, ali i eksperte koji se decenijama bave održavanjem terena – objašnjava Ilić.

Stručnjaci iz Stare Pazove u Nišu će provesti čitav vikend, a nakon dvodnevnog tretmana očekuje se da do starta sezone, 23. Jula, teren stadiona Čair bude jedan od kvalitetnijih u Srbiji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com