Ekonomija

VUČIĆ: U Nišu ne izdaju račune i ne prijavljuju radnike

Ni 10 odsto restorana u Nišu ne izdaje fiskalne račune, a situacija je slična i u Kragujevcu, podaci su koje je mandatar Vlade Aleksandar Vučić dobio od direktorke Poreske uprave Dragane Marković. Kako je istakao, on je razočaran i saznanjem da upola toliko objekata prijavljuje svoje radnike.

“U neke od tih kafana nikad niko nije ušao. Nije niko znao da Poreska uprava postoji, kao da su poreznici s rogovima ušli kod njih”, rekao je Vučić.

Borba protiv sive ekonomije mora dramatično da se pojača, dodao je. U toj oblasti Vučić računa na ideje Američke privredne komore.

“Ozbiljno smo pojačali borbu protiv šverca duvana, i mislim da se rezultati vide poslednjih dana i nedelja, a na čelu radne grupe je direktor policije lično. Ima problema sa ilegalnim fabrikama u okruženju, koje štancuju cigarete i ilegalno ih uvoze, ali izborićemo se”, rekao je.

Građani moraju da plaćaju porez ukoliko žele modernu infrastrukturu, istakao je.

“Hoćete puteve, da u Bugarsku i Grčku na more idete autoputem. Pa ako hoćete, morate porez da platite. To je sveta dužnost i to je najveće rodoljublje. A kod nas je samo važno ‘kako mogu da prevarim državu’. Svima odgovara da se tu nešto ne plaća, kao što niko neće da se zna koliko ima kockarskih mašina u Srbiji”.

Uz zaključak da ima još mnogo posla u reformi sudstsva, Vučić je naglasio da je danas prvi put čuo i zamerke investitora u vezi sa životnom sredinom, dok je one na račun zdravsta i poreske politike već čuo.

On je dodao da će vlada nastojati da u pojedinim oblastima napravi dodatna olakšanja za privrednike koji posluju u zemlji, uz konstataciju da Poreske stope u Srbiji nisu visoke.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com