Kultura

Besplatne projekcije norveških filmova

Dani norveškog filma održaće se od 24. do 30. juna. Nišlije će u tom periodu moći besplatno da gledaju ostvarenja norveške kinematografije u Kupina bioskopu. Svakog dana biće po 5 projekcija u različitim terminima.

Manifestacija je organizovana uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške i Norveškog filmskog instituta.

podloga 7

Vaša sam
Mina je mlada samohrana majka koja živi u Oslu sa šestogodišnjim sinom Feliksom. Ona je Norvežanka pakistanskog porekla sa problematičnim odnosima sa svojom porodicom. Mina je u stalnoj potrazi za ljubavlju i ulazi u veze sa različitim muškarcima, ali nijedan od odnosa ne traje dugo. Kada Mina sreće Jespera, švedskog režisera, ona se do ušiju zaljubljuje.Vasa sam

Poljubi me, prokleti moronu!
Tale (17) vodi pozorišnu grupu tinejdžera, koji planiraju da naprave predstavu poznatog norveškog pisca Fose. Profesionalni glumac, u sred životne krize, slaže se da ih usmeri. On odlučuje da stavi lokalnog heroja, velikog fudbalera i „velikog morona“, kao glavnog muškog glumca. Grupa ubrzo otkriva da producent želi da od života tinejdžera napravi pakao.

Viktorija
Besmrtni roman Viktorija Nobelovca Knuta Hamsona je iz 1898. je oruginalna ljubavna priča. Ima sve što bioskopska publika može poželeti: mladalačku ljubav, klasne razlike, uspeh uprkos svemu, kostime, slavne postavke i na kraju srceparajuću tragediju kada Viktorija priznaje svoju pravu ljubav čoveka kojeg nije razumela a trebala je pre nego što je dobila tuberkulozu.

Balon za Alaha
Norveško-turski režiserka Nefise odlučuje da pošalje balon pismo Alahu kako bi promenila uloge žena u muslimanskim kulturama. Prateći put bake Sufi, ona ide na potragu za njenim islamom. Film se razvija između njenog stvarnog puta i njenih snova. Ona doživljava raznolikost Kaira, Istanbula i Osla susretima sa Naval El Saadavi, Gamal Al Banna i Asmom Barlas. Dok šeta po ovom lavirintu, veza između tri avramovske religije i ugnjetavanja žena joj postaje jasna.

Braca i sestre su zauvekHrabra srca
Četvoro mladih ljudi koji su želeli da promene svet ali je svet njih promenio.
U filmu pratimo četiri politički uključene mlade osobe između leta 2009. godine i jeseni 2011. godine, četvoro mladih koji imaju hrabrosti da kažu šta zaista misle o našem društvu i koji žele da ovaj svet bude bolje mesto za život.

Braća i sestre su zauvek
Brat i sestra, Magnar i Odni, nikada nisu napustili svoj dom iz detinjstva. Oni vode porodičnu farmu koju je vodilo nekoliko generacija pre njih. Vreme izgleda da stoji, dok zapravo polako nestaje. Braća i sestre su zauvek je topli i poetski dokumentarac o bratu i sestri, Magnar (73) i Odni (70), koji žive kako sumnogi Norvežani živeli pre 50 godina. Daleko od bogatstva, ali blizu prirode koja ih okružuje.

Čujte vrisak je umetnička istraga koja pokušava da otkrije i slavi suštinu iza univerzalnosti i bezvremenost radova norveškog umetnika Edvarda Munch, koja obuhvata rad preko 62 godina i više od 40.000 umetničkih dela.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com