Magazin

Vernici danas slave SVECA koji je LEČIO SVE BOLESTI!

Čak i kad je ubijen, njegov grob je imao moć da isceljuje. Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Svetog Sveštenomučenika Timoteja, koji je bio episkop u Brusu blizu Olimpa.

Zbog svoje velike duševne čistote, Bog ga je darovao čudotvorstvom, pa je mogao da leči ljude od muka i bolesti.

Tako je jednom ubio ogromnog zmaja koji je dugo vremena škodio stoci i ljudima. Zatim je iscelio nekog cara koji je bolovao od teške i smrtonosne bolesti, a kasnije i caricu koju je, pored toga što je izlečio, i obratio od tame idolopoklonstva ka svetlosti istinite vere. Sem toga, svakovrsne bolesti je isceljivao, stvarao mnoga čuda silom Hristovom i mnoge neverne je obratio ka Hristu.

Kada je na presto došao car Julijan, koji se odrekao Hrista i poklonio idolima, tad se Timotije naročito trudio u propovedanju, utvrđujući verne u veri i izobličavajući neznabošce zbog njihovih zabluda.

Nakon što je čuo za svetitelja, neznabožni car Julijan naredio je da ga uhvate i bace u tamnicu. Okovanom svetitelju mnogi su dolazili u tamnicu, a on ih je učio o Hristu, istinitom Bogu.

Opširnije na Telegraf.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com