Društvo

Radniku koji je štrajkovao glađu kazna za klevetu

Bivši radnik fabrike MIN Specijalna vozila Zoran Nešić koji je štrajkovao glađu zbog 6 i po miliona dinara neisplaćenih zarada, mora da plati kaznu od 120 hiljada dinara zbog klevete Žarka Đorđevića, koji je vodio grupu radnika u protest.

Protv Nešića je podneta tužba jer je, kako je navedeno, na protestu govorio kako je Žarko Đorđević uzeo novac da bi odugovlačio isplatu ostalim radnicima propalih niških preduzeća.

Nešić kome je sud presudio i odobrio isplatu na rate, kaže da tako nešto nikada nije govorio, uprkos tome što se na jednom televizijskom snimku protesta vidi da je držao sliku Đorđevića sa sličnim natpisom.

“Nisam znao da držim transparent sa tim natpisom, niti sam to štampao. Neko mi je to dodao a sada moram da plaćam kaznu iako sam socijalni slučaj. Nije mi bila namera da ikome ukaljam ugled”, rekao je Nešić.

Đorđević pak ne odustaje od naplate jer smatra da je namerno klevetan. Kako kaže, zbog spekulacija da je uzeo pare njegov advokat je podneo tužbu još protiv nekih ljudi.

“Držao je tablu sa natpisom “izdajnik” iznad moje glave i to ne opraštam jer nije tačno da sam uzeo novac”, istakao je.

Nešić je uložio žalbu kako bi kazna bila umanjena makar za sudske troškove, zbog teške finansijske situacije u kojoj je.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com