Društvo

Pronađite blago u niškoj Tvrđavi

Za blizu 200 učenika, ali i roditelja sutra će u niškoj Tvrđavi biti organizovana interesantna manifastacija pod nazivom „Potraga za blagom”. Ona će biti održana u periodu od 10 do 13 časova u organizaciji kluba „Partnerski za obrazovanje Niš“.

“32 tima čiji će članovi biti deca iz različitih niških osnovnih škola uz pratnju roditelja, nastavnika i izviđača iz našeg grada kroz igru i druženje u prirodi na otvorenom prostoru pokazaće svoje veštine i znanja u različitim igrama koje zahtevaju i podrazumevaju pažljivo odmerena znanja u skladu sa uzrastom učenika. Ovom aktivnošću želimo da testiramo u kojoj meri promena metodološkog pristupa nastavi doprinosi poboljšanju rezultata učenja kod dece”, objašnjavaju organizatori.

Klub „Partnerski za obrazovanje Niš“ osnovan je marta meseca 2016. godine na inicijativu velikog broja roditelja i nastavnika koji veruju da naš obrazovni sistem može biti funkcionalniji i savremeniji kako bi na odgovarajući način ispunio sve potrebe naše dece koja rastu uz savremene digitalne tehnologije.

Osnivanje Kluba deo je nacionalnog projekta koji sprovodi UNICEF i Fond za otvoreno društvo sa jasnim ciljem aktivnog uključivanja roditelja i nastavnika u kreiranje pogodnijih uslova za školovanje naše dece.

Inicijativa otvaranja ovakvih klubova istovremeno je pokrenuta u 11 gradova širom naše zemlje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com