Društvo

PERIŠIĆ: Radnicima “Gorice” do kraja dana dve plate

Radnicima “Gorice“ do kraja dana biće isplaćene dve plate, rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

 

Kako kaže, naložio je da se iz gradskog budžeta „Gorici“ uplati 46 miliona dinara.

„Napravićemo jednu kratkoročnu pozajmicu od drugih javno-komunalnih preduzeća da uplatimo dve plate radnicima“, kazao je Perišić.

On je dodao da pre rebalansa budžeta nema pravnog osnova za isplatu svih dugovanja radnicima. Rebalansa će, kaže, biti na prvoj sednici novog saziva skupštine, posle konstituisanja.
Gradonačelnik je podsetio da Zakon obavezuje zaposlene u javno-komunalnim preduzećima na minimum rada, te da građani nemaju razloga za dodatnu brigu oko sahranjivanja, ukoliko imaju smrtni slučaj u porodici.

„Hvala im što su odustali od obustave rada. Ipak, iluzorno je da ja predstavnike sindikata upoznajem sa time šta im je zakonska obaveza. Žao mi je zbog situacije u kojoj se nalaze, ali moraju da poštuju minimum procesa rada“, dodaje Perišić.

Podsećamo da su radnici „Gorice“ jutros na kratko obustavili rad kao i zakazivanje sahrana, ali su, nakon razgovora sa direktorom preduzeća i gradskim čelnicima nastavili da rade. Ipak, oni su upozorili da od četvrtka 16. juna neće sahranjivati ukoliko im ne bude isplaćen makar deo zarada.
Oni su početkom maja spavali na groblju kako bi ukazali na težak položaj u kome se nalaze, jer su poslednju platu primili za avgust 2015. Godine. Tada su dobili „socijalnu pomoć“ od po 30.000 dinara, kartice za prevoz i pakete hrane, kao i obećanje da će im zarade biti isplaćene do 10. juna.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com