Politika

Opština Niška Banja u četvrtak dobija novog predsednika

Druga sednica Skupštine Gradske opštine Niška Banja biće održana u četvrtak 16. juna na kojoj će biti izabran predsednik, zamenik predsednika GO i članova Veća GO, nakon toga sledi polaganje zakletve.

“Ne očekujem nikakva iznenađenja, već podršku skupštinske većine koju smo dobili na prošloj konstitutivnoj sednici”, tvrdi za Niške Vesti Dejan Jovanović kandidat ispred SNS-a za predsednika Gradske opštine Niška Banja.

Dejan JovanovićPlan za razvoj banje postoji tvrdi, Jovanović.

“Plan i program za razvoj opštine u naredne četiri godine postoji, a upravo ovaj plan odobrio je sam vrh SNS-a. U petak već krećemo sa radom. Mogu da kažem da će banja izgledati mnogo drugačije i bolje”, završava on.

Na sednici u četvrtak biće obrazovana i komisija za Andministrativna i mandatno imunitetska pitanja kao i zamenik predsednika Skupštine Gradske opštine Niška Banja.

Prošle nedelje održana je konstitutivna sednica Skupštine Gradske opštine Niška Banja na njoj su verifikovani mandati odbornika. Od ukupno 19 odbornika „Koalicija: Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ imaće 8, Grupa građana „Banja pobeđuje“ 6, Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma – Domaćinski 2, Koalicija za Banju se bori – NPS, SDS, LDP – Miloš Milenković 2 i „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS) 1.

Na ovoj sednici odbornik Zoran Jovanović, sa Izborne liste „Koalicija: Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ izabran je za predsednik Skupštine. Jovanović je izabran sa 12 glasova za i 6 glasova protiv. Jednoglasno je postavljen i sekretar Skupštine Gradske opštine Niška Banja, Olivera Premović, koja je i do sada obavljala tu funkciju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com