Kultura

Muzikom kroz vekove

U sredu, 15. juna, u sali Niškog simfonijskog orkestra sa početkom od 20:00 časova, publici će se predstaviti Duvački kvintet „Niški solisti“, na koncertu pod nazivom „Muzikom kroz vekove“.

„Niški solisti“ su kamerni sastav koji je oformljen 2009. godine, a čine ga jedni od najboljih duvača-reproduktivnih umetnika u Nišu: Anđela Bratić (flauta), Vladimir Vezenković (oboa), Đorđi Alođozovski (fagot), Miloš Mijatović (klarinet) i Milan Stajić (horna). Kvintet je do sada je održao više koncerata u Srbiji i u Nišu, nedavno veoma zapažen koncert u Skoplju, a sa jednog od koncerata imaju snimljen i svoj prvi kompakt disk, na kome su izvodili dela F. Dancija.
Nastupe Niških solista kritičari ocenjuju kao vrhunski doživljaj, gde dominiraju homogenost, kristalno čista intonacija, naglašena virtuoznost u brzim, a prefinjena lirika u sporim stavovima.

Na programu ovog uspešnog ansambla će se naći popularna dela Rajha, Štrausa, Čajkovskog, Debisija…

Karte se mogu kupiti na biletarnicama Niškog simfonijskog orkestra i Niškog kulturnog centra, kao i na ulazu pred sam koncert po ceni od 200 dinara.

Pozivamo Vas da prisustvujete i molimo da, posredstvom svoje medijske kuće, obavestite javnost o ovom koncertu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com