Društvo

Zapušteno gradsko zelenilo, javna česma u žbunju

Javna česma koja se nalazi na desnoj obali Nišave, između Jagodin-male i bivšeg Niteksa, potpuno je urasla u travu. Ona je nepristupačna Nišlijama i zbog toga što pojedinima ovaj prostor služi kao javni toalet, požalio se Niškim Vestima penzioner Aca Stojanović.

“Prilaz do česme sa izvorskom vodom je zarojen posle velikih kiša, još prošle godine. Dodatno, zbog bujne trave i korova, koje nadležni ne kose na vreme, nesavesni prolaznici vrše nuždu, pa je česma još teže dostupna”, kaže on.

Kej

Situacija je slična i sa ostalim zelenim površinama duž Nišave – rastinje nije pokošeno, a prolaznici strahuju da iz velike trave ne iskoče zmije.

Nišlije se, takođe, žale na to što se međublokovsko zelenilo ne održava – niti se kosi trava, niti čisti đubre.

djubre

trnje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 “Nakon ovakvih prizora, ni malo nas ne čudi najezda zmija u gradu. Stanovništvo je ugroženo zato što JK preduzeće ne vrši svoju osnovnu delatnost, koju plaćaju građani kroz poreze i komunalne usluge. Šta mi plaćamo?”, pita se sugrađanka iz Durlana.

U Javno-komunalnom preduzeću “Mediana” kažu da će do kraja nedelje srediti nišavski kej, ili makar samo česmu, kako bi bila dostupna šetačima po velikim vrućinama koje nas očekuju.

“Biće vrlo brzo pokošeno i sređeno, do kraja nedelje. Krenuli smo sa košenjem Starog groblja. Moramo da odredimo prioritete”, kaže direktor “Mediane” Bratislav Vučković.

U okviru javnih radova “Mediana” će naredna 3 meseca, sa 35 ljudi, kositi travu na Starom groblju, izletištima i ulicama 3. i 4. prioriteta, dodaje Vučković.

Međublokovsko zelenilo, kaže, nije u njihovoj nadležnosti. Skupštine stanara treba, po gradskoj odluci, same da sređuju travu između zgrada, objašnjava.

“Besmisleno je da to rade skupštine stanara pa smo konkurisali da to radimo preko projekta kod Uprave za zaštitu životne sredine”, dodaje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com