Društvo

Novi sadržaji za odmor za prijatnije leto Nišlija

Građani koji žive na području Gradske opštine Medijana provešće leto u prijatnijem okruženju, jer su im na raspolaganju novi sadržaji za odmor i rekreaciju.

“Postavljeno je još trinaest venjaka na javnim površinama – po dva u Brzom Brodu, parkovima kod DIS-a i Tržnog centra „Roda“, po jedan na Vizantijskom bulevaru (kod broja 6), kod biletarnice Spomenika „Ćele – Kula“ i Hrama svetog Vasilija Ostroškog, u ulicama Vojvode Mišića i Romanijskoj, na ušću Gabrovačke reke i kod Skejt parka”, ističu u opštini Medijana.

Novi mobilijari za decu mesto su našli na još pet lokacija – u Brzom Brodu, kod Doma zdravlja, na Vizantijskom bulevaru (ispred zgrade gde je smešteno Udruženje roditelja dece obolele od karcinoma „Nurdor“), u parkovima kod DIS-a i „Rode“ . Oni kojima teretane odgovaraju na otvorenom imaju priliku da se oprobaju na novim spravama postavljenim u Brzom Brodu, kao i neposrednoj blizini tržnih centara „Roda“ i DIS. Radovi su vredni 6,5 miliona dinara.

“Novi sadržaji na otvorenom deo su ukupnog komunalnog uređenja na području Gradske opštine Medijana, a koje ima za cilj uređeniju i zdraviju životnu sredinu”, kažu u ovoj opštini.

Ranije su postavljeni tobogani, klackalice, penjalice, venjaci i klupe – u Parku Svetog Save i pored Nišave, na kraju Ulice Pariske komune, u Duvaništu kod česme, preko puta Spomen kosturnice „Ćele – Kula“, na uglu Rengenove i Ulice Dragiše Cvetkovića.

Dvorišta osnovnih škola „Učitelj Tasa“ i „Ćele Kula“, šetalište kod Hotela „MY Place“, prostor iza RK „Rabac“ dobili su takođe nameštaj za igru najmlađih.

Popularni „gusarski brod“ u Čairskom parku, već je postalo omiljeno mesto za igru mališana. Senici u Naserovoj ulici, iza bivšeg restorana „Lipov lad“ na kraju Ulice Pariske komune, kod Hotela „MY Place“ i u Čairskom parku uveliko služe za odmor Nišlijama koji žive u neposrednoj blizini ali i slučajnim prolaznicima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com