Društvo

Testovi za završni ispit dolaze pod policijskom pratnjom

Testovi za završni ispit u utorak 14. juna stižu u Niš, dok je u sredu 15. juna od 9 do 11 sati polaganje iz matematike. U sredu i četvrtak 16. i 17. juna, u isto vreme, mali maturanti polažu testove iz maternjeg jezika i kombinovani test. Ove godine polaganje i distribucija testova biće strože kontrolisani, kažu u Školskoj upravi.
Načelnik školske uprave Dragan Gejo će, kaže, lično otići po testove, uz policijsku pratnju.U Zavod za izradu novčanica, gde se štampaju, ovlašćena lica koja preuzimaju testove ranije su imala obavezu da pošalju kompletne lične podatke, zbog kontrole, dodaje.

„Lično ću doneti testove sa policijom. Smestiću ih u salu okruga, prostorija se pečati sa policijom i fotografiše. Ista je procedura i kada testovi budu u školama“, ističe Gejo.

Oni se nalaze u vakumiranim kesama sa bar kodom, što dodatno garantuje da niko ne može da ih vidi pre nego što maturanti počnu da ih rešavaju, dodaje.

U Nišu malu maturu polaže oko 2.500 đaka, dok je na teritoriji sva tri okruga koja pokriva Uprava ukupno 6.000 osmaka. Ove godine matura se organizuje i u Kazneno-popravnom zavodu, kao i za one koji su u kategoriji Funkcionalnog obrazovanja odraslih. Svi oni polažu pod šifrom, a po završetku polaganja testovi se daju šifrantima, objašnjava Gejo, pa nema mesta nikakvim nepravilnostima. Kada se saberu bodovi, dešifruju se testovi.

„Pošaljemo testove Beogradu i oni prave rang liste na osnovu lista želja učenika. Imaćemo preliminarne i konačne rezultate, na osnovu kojih deca upisuju srednje škole. Između toga ima prostora za žalbe“, dodaje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com