Društvo

Računi za maj veći jer Nišlije plaćaju gas potrošen januara

Majski računi za grejanje ponovo su izazvali nezadovoljstvo Nišlija jer su višestruko viši od aprilskih. U gradskoj vlasti kažu da nema nepravilnosti, a iznos je viši jer je obračunat deo januarske potrošnje gasa.

„U aprilu je varijabilni deo računa za grejanje bio 700 dinara, dok je u maju 4600 dinara“, kaže jedan od korisnika daljinskog grejanja.

Većnik Miloš Banđur kaže da je reč o januarskoj potrošnji koja se delom naplaćuje u maju.

„Ništa nije sporno. Korisnici su još u januaru na računima obavešteni da će 40 odsto potrošenog za taj mesec BANDJURplatiti u maju. Taj algoritam primenjujemo ove sezone i mislim da je on najbolji…Nije reč ni o kakvom političkom predizbornom potezu, kao što se spekuliše“, objašnjava Banđur.

Junski i julski račun biće „drastično“ manji, dodaje, jer se u februaru i martu, manje grejalo, uverava. Kako korisnici plaćaju u 12 mesečnih rata, nije moguće da te rate budu jednake, objašnjava. Samo u oktobru i aprilu korisnici dobijaju račune samo za potrošnju tokom tih meseci, ali se tada greju po 15 dana, kaže Banđur.

Od usvajanja novog Pravilnika o daljinskom grejanju, kada su uslovi za privremenu obustavu energije znatno povoljniji nego ranije, bilo je ovakvih zahteva, kaže Banđur. Ipak, on savetuje korisnicima da ostanu na sistemu jer će gas najverovatnije pojeftiniti u odnosu na druge resurse. Uprkos tome što je Toplana imala mnogo problema u radu kao i sa rukovodstvom, on tvrdi da je situacija sa centralnim grejanjem u Nišu bolja nego u drugim gradovima Srbije.

„Sistem smo mnogo unapredili i nije tačno da je haos u toplani. Čak ni Udruženje predsednika skupština stanara više ne protestuje zbog rada Gradske toplane“, dodaje Banđur.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com