Kultura

Francuski filmovi u Kupini

U okviru “Francuskog filmskog karavana” Nišlije će u Kupina bioskopu moći da pogledaju ciklus francuskih filmova “Komedije” od 13. do 16. juna. Projekcije su od 14, 16, 18, 20 i 22 sata. Ulaznice za projekcije koštaju 100 dinara.

Karavan već godinama šeta po Srbiji i donosi nam najbolja ostvarenja francuskih filmova i kulture, kažu u Francuskom institutu Niš.

                                                                                                    PROGRAM

program

 

Kapris (FRA, 2015, 100′)

Igraju : Viržini Efira, Anais Demustje, Loren Stoke,…
Režiser : Emanuel Mure

Kleman, učitelj u osnovnoj školi, puca od sreće : Alisija, slavna glumica kojoj se divi više od svega, postaje njegova devojka. Sve se komplikuje kada on upozna Kapris, mladu devojku, neobuzdanu i bez mere u ljubavi, koja se zaljubljuje u njega. U međuvremenu, Toma, njegov najbolji prijatelj, zbližava se sa Alisijom…

Kraljica Montreja (FRA, 2013, 87′)

Igraju : Florens Loare-Kaj, Dida Jonsdotir, Ulfur Egison,…
Režiser : Solveg Anspak

 Queeene2

Početak je leta i Agata se vraća u Francusku, svojoj kući u Montreju. Mora da se vrati svom poslu režiserke ali i da prežali svog naglo preminulog muža. To bi joj možda lakše pošlo za rukom kad ne bi svuda vukla pogrebnu urnu i smislila šta će da uradi sa njegovim pepelom ! Neočekivani dolazak u njenu kuću jednog para sa Islanda, jednog morža i jednog komšije koga je uvek želela a nikad nije uspela da osvoji daće joj snage da ponovo uzme svoj život u svoje ruke…

Gazele (FRA, 2014, 99′)

Zabranjeno za mlađe od 12 godina !

Igraju : Kamij Šamu, Odri Flero, An Broše,…
Režiser : Mona Ašaš

 gazelles3

Mari i Erik imaju po 30 godina i zajedno su još od srednjoškolskih dana. Tek što su potpisali ugovor o kupovini njihovog prvog zajedničkog stana, Mari obuzima vrtoglava sumnja. Susret sa tamnim smeđokosim mladićem požuriće njenu odluku: Mari napušta Erika da bi uronila u more zadovoljstva i slobode. Ali otkriće svet bez milosti: ljudi gledaju na samice u njenim godinama kao na robu sa greškom. Vođena novim prijateljicama, Mari će naučiti da shvata svoj celibat kao priliku za sebe, priliku iz koje bi mogla da izađe jača i konačno spremna da bude srećna.

Vikendi (FRA, 2014, 90′)

Zabranjeno za mlađe od 12 godina !

Igraju : Karen Vijar, Noemi Lvovski, Žak Gamblen,…
Režiser : An Vilasek

 week ends4

Ponekad je samo malo dovoljno da pokvari vikend na selu. Bezazlen nesporazum na parkingu supermarketa, pogrešan refleks, i eto kako se sve poremeti. Ništa više ne ide kako treba za Kristin. Žan je ostavlja. Njeni svakidašnji prijatelji, Silvet i Ulrih, sada su malo manje njeni prijatelji. Sve je otišlo dođavola. Ali život je uvek pun iznenađenja. Ljubavi i raskidi u životu dva para, vreme vikenda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com