Društvo

Još uvek nisu plaćeni svi “čuvari izbornih kutija”

Većina članova biračkih odbora je isplaćeno, ipak problem u isplati postoji kod onih čije partije ili oni sami nisu dostavili tačne podatke, kako bi bili isplaćeni za svoje dežurstvo u  izbornoj noći.

Jelena Žarić Kovačević, predsednica Gradske izborne komisije kaže da problem postoji, jer mnoge političke partije nisu dostavile validne podatke za svoje članove biračkih odbora.

“Nedostaju osnovni podaci ili su oni pogrešni, zato ti ljiudi nisu još uvek dobili svoje dnevnice. Političkim partijama je dostavljeno na ispravku sve što je pravilo problem, tačnije da svoje spiskove validno popune, jer zbog nedostataka podataka nemoguće je izvršiti uplatu. To je sada samo tehnička greška”, kaže za Niške Vesti Žarić Kovačević.

Spisak nedostataka je dugačak ali ne i nerešiv.

“U najvećem broju slučaja problem je nastao jer članovi biračkih odbora nisu potpisali zapisnik kojim se potvrđuje njihovo prisustvo, nisu dostavljeni tačni žiro računi – odnosno nisu dostavljeni lični tekući računi a mi smo insistirali da to budu baš ti računi – lični jer ne može drugačije. Neka dokumentacija je nečitljiva, gde nedostaje deo imena, neka su se sredstva vratila zbog pogrešnog broja…ima svega i svačeka”, kažu u Radnoj grupi u okviru Gradske izborne komisije.

Samo u prvom krugu bilo je 8 149 članova koje je trebalo platiti, sa ponovljenim izborima ta cifra se penje na oko 9500 dnevnica koje je trebalo isplatiti.

Za sada smo isplatili blizu 6000 dnevnica za onu dokumentaciju koja je bila ispravna. Ostatak rešavamo u hodu, jer svakog dana tražimo tačne podatke”, kažu u Operativnoj grupi. GIK-a.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com